Over onsFEBNews / FEB

Grote Vici-subsidie voor Bernard Nijstad

12 februari 2016
Bernard Nijstad

Prof. Bernard Nijstad ontvangt anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Hij ontvangt daarvoor een Vici-beurs van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland. Nijstad ontvangt de subsidie voor zijn onderzoeksvoorstel ‘Creativiteit in Organisaties’.

Is het beter om creatieve medewerkers vrijheid te geven, of worden ze juist creatief onder druk? Hoe werkt dit voor teams, en wat hebben organisaties uiteindelijk aan die creatieve ideeën? Nijstad gaat in zijn Vici-project een geïntegreerde theorie ontwikkelen over creativiteit en innovatie van individuen, teams, en organisaties.

Vici

Vici maakt onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, bestaande uit Veni, Vidi en Vici. Hiermee biedt NWO wetenschappers in verschillende stadia binnen hun carrière de mogelijkheid om grensverleggend onderzoek te doen. De Vernieuwingsimpuls is bedoeld om wetenschappelijk talent te stimuleren. Het is een impuls voor de Vici-onderzoekers en creëert tegelijk ruimte voor een groot aantal jonge onderzoekers die in hun onderzoeksgroepen gaan werken. Bij het selecteren van voorstellen kijken de beoordelaars onder andere naar de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatief karakter, de wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en kennisbenutting. Dit jaar dienden 215 onderzoekers een aanvraag in voor een Vici-beurs. Van die aanvragen zijn er uiteindelijk 32 gehonoreerd.

Laatst gewijzigd:12 februari 2016 15:26