Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Grote Vici-subsidie voor Bernard Nijstad

12 februari 2016
Bernard Nijstad
Bernard Nijstad

Prof. Bernard Nijstad ontvangt anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Hij ontvangt daarvoor een Vici-beurs van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland. Nijstad ontvangt de subsidie voor zijn onderzoeksvoorstel ‘Creativiteit in Organisaties’.

Is het beter om creatieve medewerkers vrijheid te geven, of worden ze juist creatief onder druk? Hoe werkt dit voor teams, en wat hebben organisaties uiteindelijk aan die creatieve ideeën? Nijstad gaat in zijn Vici-project een geïntegreerde theorie ontwikkelen over creativiteit en innovatie van individuen, teams, en organisaties.

Vici

Vici maakt onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, bestaande uit Veni, Vidi en Vici. Hiermee biedt NWO wetenschappers in verschillende stadia binnen hun carrière de mogelijkheid om grensverleggend onderzoek te doen. De Vernieuwingsimpuls is bedoeld om wetenschappelijk talent te stimuleren. Het is een impuls voor de Vici-onderzoekers en creëert tegelijk ruimte voor een groot aantal jonge onderzoekers die in hun onderzoeksgroepen gaan werken. Bij het selecteren van voorstellen kijken de beoordelaars onder andere naar de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatief karakter, de wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en kennisbenutting. Dit jaar dienden 215 onderzoekers een aanvraag in voor een Vici-beurs. Van die aanvragen zijn er uiteindelijk 32 gehonoreerd.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:12 februari 2016 15:26

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.