Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Gratama subsidie voor Richard Jong-A-Pin

01 juli 2021
Richard Jong-A-Pin
Richard Jong-A-Pin

Universitair hoofddocent Richard Jong-A-Pin heeft een subsidie ontvangen van de Gratama Stichting van 15.000 euro. Hij ontvangt de subsidie voor zijn project "Sociale winst van de Dorpsondersteuner".

Jong-A-Pin leg uit: “Het doel van dit project is om een Learning Community te starten waarin studenten de kans krijgen om onderzoek te doen naar de sociale winst die (al dan niet) gecreëerd wordt door dorpsondersteuners in de provincie Groningen.

De dorpsondersteuner is een persoon die zich inzet voor het dorp om de leefbaarheid in het dorp te optimaliseren. De dorpsondersteuner houdt zich veelal bezig met de organisatie van informele zorg en verbindt de vraag naar informele zorg met vrijwilligers die informele zorg aanbieden. Daarnaast staat de dorpsondersteuner dorpsbewoners bij in het sociale en medische domein en/of zet zich op andere manieren in ten gunste van de leefbaarheid.

De Learning community heeft enerzijds een educatief doel. Studenten kunnen kennis maken met een onderwerp dat niet of nauwelijks in het standaard curriculum wordt aangeboden. Daarnaast krijgen ze de kans om te ontdekken hoe het is om te werken in het publieke domein (een belangrijk deel van de arbeidsmarkt voor Economen).

De Learning Community heeft anderzijds een toegepast wetenschappelijk (en maatschappelijk) doel. Zodra de studenten opgeleid zijn worden ze ingezet als onderzoeksassistenten om de sociale winst van de Dorpsondersteuner in kaart te brengen. Hierdoor wordt beter inzicht verkregen in de maatschappelijke waarde van dit burgerinitiatief.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard.

Laatst gewijzigd:01 februari 2023 16:20

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...