Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Manda Broekhuis vertelt over Sunny Selwerd op Let’s Gro | 1 november

29 oktober 2019
Manda Broekhuis

Samen zorgen voor een fijne buurt is niet altijd makkelijk. Je moet elkaar leuk vinden, begrijpen en de ruimte gunnen. Stadssocioloog Frans Soeterbroek en hoogleraar Manda Broekhuis vertellen op vrijdag 1 november tijdens inspiratiefestival Let’s Gro hoe je als burgers en overheid samen door één deur kunt.

In de Groningse wijk Selwerd werken wijkbewoners en professionals samen aan een betere buurt. Onder leiding van Broekhuis vindt de komende jaren een onderzoek plaats naar hoe informele structuren (zoals het Wijkbedrijf) en formele structuren (denk aan het Wij-team) daarbij samenwerken en welke invloed die samenwerking heeft op het voorkomen en verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Dat onderzoek ontving een grote subsidie van ZonMw, een landelijke organisatie die onderzoek stimuleert op het gebied van gezondheid en zorginnovatie.

Goede ideeën en de aansturing van bewoners

Op Let’s Gro vertelt socioloog Soeterbroek hoe je een relatie kunt opbouwen op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Hoogleraar Broekhuis legt uit hoe goede inhoudelijke ideeën over het opbouwen van een gezonde en fijne wijk samen moeten gaan met een goede aansturing door bewoners en andere betrokkenen.

Buffet in het nieuwe wijkrestaurant

’s-Middags vanaf 16.30 uur kun je in het nieuwe wijkrestaurant de Duindoorn kennismaken met Selwerd. Onder het genot van een stamppotbuffet krijg je een kijkje in de wijk door de ogen van de mensen die het DNA van Selwerd vormen.

Meer informatie

URL FEB
AACSB EQUIS logos
Laatst gewijzigd:29 februari 2024 10:02
View this page in: English

Meer nieuws