Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Veni-subsidie voor Thom de Vries | Verstoringen oplossen door effectieve samenwerking tussen teams

16 juli 2018
Thom de Vries

Veni-subsidie voor Thom de Vries | Verstoringen oplossen door effectieve samenwerking tussen teams Dr. Thom de Vries van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde ontvangt een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Veni-subsidies zijn bestemd voor jonge, pas gepromoveerde wetenschappers met een opvallend en origineel talent voor vernieuwend onderzoek.

Grenzen doorbreken

De Vries, verbonden aan de vakgroep Human Resource Management and Organizational Behavior, onderzoekt hoe effectieve samenwerking tussen teams kan bijdragen aan het oplossen van verstoringen. ‘Organisaties worden onvermijdelijk geconfronteerd met verstoringen, zoals falende apparatuur, extreme weersomstandigheden of soms zelfs terreurdreigingen’, zegt De Vries. ‘Ik onderzoek hoe organisaties de nadelige gevolgen van dergelijke verstoringen kunnen beperken door de samenwerking van hun teams met andere teams binnen en buiten de organisatie te verbeteren.’

Over de Vernieuwingsimpuls

De door NWO uitverkoren onderzoekers krijgen in totaal maximaal 250.000 euro over een periode van drie jaar. De Vernieuwingsimpuls kent drie subsidievormen: naast de Veni-subsidies worden jaarlijks ook Vidi-subsidies (voor ervaren postdocs) en Vici-subsidies (voor senior-onderzoekers) verstrekt. In totaal dienden in deze Veni-ronde 1.115 onderzoekers een ontvankelijk onderzoeksproject in. Landelijk zijn 154 aanvragen gehonoreerd, waarvan 12 voorstellen van onderzoekers van RUG en UMCG.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:16 juli 2018 15:18

Meer nieuws