Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Avebe en RUG aan tafel voor nieuw Innovatiecentrum

20 april 2016

Avebe en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheid voor de huisvesting van het Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in de stad Groningen. Dit Innovatiecentrum omvat alle marketing en R&D faciliteiten van Avebe en is nu gehuisvest in Veendam en in Foxhol.

Avebe wil haar innovatiekracht versterken met één centraal Innovatiecentrum. Hier kan, in een inspirerende omgeving, interne kennis optimaal worden gebundeld én kan kennis worden ontwikkeld met kennisinstellingen. Ook zal de samenwerking en het contact met klanten centraal staan.

Op dit moment zijn Avebe en de RUG in overleg met als doel tot definitieve afspraken te komen.

Over Avebe

Avebe is een coöperatie van 2.500 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en -eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding maar ook in industriële toepassingen. Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richt zich op duurzame continuïteit.

Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers en productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en heeft verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden- Oosten. Het hoofdkantoor staat in Veendam.

Meer informatie over Avebe is te vinden op: www.avebe.com

Noot voor de redactie:

Contact: Janet Katerberg, Manager Communication Avebe

T. +31 (0)598 66 20 26

E. janet.katerberg@avebe.com

Laatst gewijzigd:21 april 2016 13:42

Meer nieuws