Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Veni-subsidies voor FEB onderzoekers Jochem de Bresser en Susanne Täuber

10 augustus 2015
Täuber
Täuber

Onderzoekers Jochem de Bresser en Susanne Täuber van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde krijgen beiden van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Veni-subsidies zijn bestemd voor jonge, pas gepromoveerde wetenschappers met een opvallend en origineel talent voor vernieuwend onderzoek.

Veni-onderzoekers krijgen in totaal maximaal 250.000 euro over een periode van drie jaar. De Vernieuwingsimpuls kent drie subsidievormen: naast de Veni-subsidies worden jaarlijks ook Vidi-subsidies (voor ervaren postdocs) en Vici-subsidies (voor senior-onderzoekers) verstrekt.

Dr. Jochem de Bresser: De rol van verwachtingen in economische modellen

Economie , Econometrie en Financiering

Verwachtingen over lonen, gezondheid en levensduur spelen een centrale rol in economische modellen van arbeidsaanbod en spaargedrag. Echter, economen hebben die verwachtingen tot nu toe benaderd met hun eigen voorspellingen op basis van beschikbare gegevens. In dit onderzoek verrijkt De Bresser economische modellen met de daadwerkelijke verwachtingen die mensen koesteren.


Dr. Susanne Täuber: De kunst van het overtuigen

Human Resource Management & Organizational Behaviour

Het is belangrijk om mensen ervan te overtuigen gezond te leven, maar wat als goedbedoelde pogingen averechts werken? Als gezond zijn wordt gezien als een morele plicht, kan dit leiden tot defensief gedrag. Täuber onderzoekt de effecten van morele oordelen op de zelfredzame participatiesamenleving die we na streven.

Zie ook : Susanne Täuber, Rosalind Franklin Fellow

Laatst gewijzigd:01 februari 2018 10:47
printView this page in: English

Meer nieuws