Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Leandro Prados de la Escosura opvolger Jan Luiten van Zanden op Maddison-leerstoel

03 november 2015
Prados de la Escosura

Professor Leandro Prados de la Escosura is benoemd als honorair hoogleraar op de Maddison-leerstoel aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen. De leerstoel is opgericht in 2010 om het academische werk en de internationale reputatie van Angus Maddison (1926-2010) te eren en te herdenken. Maddison was hoogleraar in Groningen.


Prados de la Escosura is de tweede hoogleraar op de Maddison-leerstoel en volgt professor Jan Luiten van Zanden op. Tijdens zijn termijn heeft Van Zanden succesvol samengewerkt met de economen en economische historici van de Groningse faculteit. Dit heeft geleid tot een OESO-publicatie over de levensstandaard op de lange termijn ("How was Life?”) en tot de oprichting van de zogenaamde Maddison Project , een internationale groep wetenschappers die het werk van Maddison op het terrein van wereldwijde historische nationale inkomens bewaken, updaten en verbeteren.

Expert in het meten van de economische groei

De FEB is blij om Prados de la Escosura als de nieuwe professor op de Maddison leerstoel te kunnen benoemen. Prados de la Escosura is hoogleraar economische geschiedenis aan de Universiteit Carlos III in Madrid en Research Fellow aan het Centre for Economic Policy Research (CEPR). Hij is gespecialiseerd in het meten van de economische groei, met name in Spanje en Latijns-Amerika, maar ook in de vergelijkende analyse van levensstandaards en economische vrijheid.

Madrid en Oxford

Prados de la Escosura heeft veel boeken en papers geschreven in peer-reviewed tijdschriften, en zijn recente werk focust op langetermijntrends in de ontwikkeling van de mensheid. Hij studeerde in Madrid en Oxford (D.Phil. 1987) en bekleedde een groot aantal posities sindsdien, zoals de Leverhulme hoogleraar aan de London School of Economics en een Distinguished Professorship aan de Universiteit van Georgetown. Prados de la Escosura is hoofdonderzoeker geweest in meer dan tien grote onderzoeksprojecten en heeft veel onderzoekssubsidies ontvangen. Tussen 2001 en 2003 was hij als voorzitter van de European Historical Economics Society.

Note for the press

For more information: Herman de Jong , professor in economic history, Faculty of Economics and Business.

Laatst gewijzigd:01 februari 2018 11:53

Meer nieuws