Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Faculteit Economie en Bedrijfskunde bij beste 1 procent business schools wereldwijd door EQUIS accreditatie

10 december 2014
EQUIS

De Europese accreditatieinstelling EFMD heeft zojuist bekend gemaakt dat de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen haar prestigieuze EQUIS keurmerk verdient, na een uitgebreide en strenge kwaliteitskeuring van het onderwijs, het onderzoek en de faciliteiten. In 2011 behaalde FEB het AACSB keurmerk , eveneens een waarborg voor de hoge kwaliteit van de faculteit. De combinatie van de EQUIS en AACSB accreditaties is slechts weggelegd voor 1 procent van de business schools wereldwijd.

In een eerste reactie zegt FEB decaan professor Harry Garretsen: “We zijn erg trots dat we het EQUIS label hebben behaald. Het bewijst dat onze kwaliteit en prestaties aan hoge normen voldoen. Internationale accreditaties versterken onze positie onder onze stakeholders, zoals studenten, staf en potentiële partner universiteiten, iets dat we met onze AACSB accreditatie al hebben ervaren. EQUIS versterkt onze positie verder: we behoren nu tot de 1 procent beste business schools van de wereld.”

EFMD - EQUIS

Het EFMD Quality Improvement System (EQUIS) label wordt verleend door de EFMD, de European Foundation for Management Development, naast AACSB een van de twee leidende accreditatieorganisaties in de wereld voor business onderwijs. Er wordt door de EMFD specifiek gekeken naar de thema’s internationalisering, relaties met het bedrijfsleven en ethiek, duurzaamheid, en verantwoord ondernemen.

Voortdurende verbetering

Garretsen: “De toegevoegde waarde van de EQUIS en AACSB labels voor studenten is dat werkgevers in de publieke en private sector zullen weten dat de beste bedrijfskundigen en economen van de Rijkuniversiteit Groningen komen. En voor onze onderwijs- en onderzoeksprogramma’s betekent het een prikkel voor voortdurende verbetering: dat is de enige manier voor ons om de labels ook te behouden.”

Voor nadere informatie:
Prof.dr. Harry Garretsen

FEB is EQUIS and AACSB accredited
FEB is EQUIS and AACSB accredited
Laatst gewijzigd:15 december 2016 11:13
printView this page in: English

Meer nieuws