Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Ondertekening samenwerking UMCG en FEB op congres ‘Kwaliteit van Leven’ | RUG expertisecentrum Healthwise | 31 oktober

28 oktober 2014

Expertisecentrum Healthwise (Health Care Management & Health Economics) van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert op vrijdag 31 oktober 2014 haar tweede jaarlijkse congres. Aanwezigen zijn managers, professionals en onderzoekers in de wetenschap, zorgsector en beleidswereld. Tijdens het congres, met het thema “Kwaliteit van Leven”, ondertekenen de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een samenwerkingsovereenkomst voor onderzoek.

UMCG en FEB combineren de expertise op het gebied van gezondheid en economie & bedrijfskunde al jarenlang, onder andere in het Nationaal Programma Ouderenzorg voor de regio Noord. Op 31 oktober zullen Prof. dr. Folkert Kuipers (Raad van Bestuur UMCG en decaan van de Faculteit Medische Wetenschappen) en prof. dr. Harry Garretsen (decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde) de samenwerking officieel ondertekenen bij de opening van het Healthwise congres. Naast gemeenschappelijk onderzoek zal er een hoogleraar aangesteld worden op de gezamenlijke leerstoel ‘health economics’.


Congres ‘Kwaliteit van Leven’

·         Vrijdag 31 oktober 2014, 9.00 - 17.00 uur

·         Duisenberg Gebouw, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Nettelbosje 2, Groningen (Zernike Campus).

·         Voertaal: Nederlands en Engels


Congresthema’s

Op het congres staan de volgende thema’s centraal: E-Health, Voeding en Gezondheid, Ketens in de Zorg, Welzijn, Publiek-Private Samenwerking in de Zorg, Pilot Nieuwe Medische Functie ‘Ziekenhuisarts’, Decentralisatie en Transitie in de Zorg, Lean in de Zorg en Economic Evaluation.


Keynote sprekers

Op het congres zijn lezingen en workshops van vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en de zorgpraktijk. Keynote sprekers zijn prof. dr. Arie Kapteyn en prof. dr. Diana Delnoij. Prof. dr. Arie Kapteyn is dé internationale expert op het gebied van het meten van individueel welzijn. Hij is de directeur van het Dornsife Center voor Economic and Social Research aan de University of Southern California, dat hij in 2012 heeft opgericht. Prof. dr. Diana Delnoij is Hoofd Kwaliteitsinstituut van Zorginstituut Nederland en bijzonder hoogleraar Transparantie in de zorg vanuit het Patiëntenperspectief bij Tranzo, Universiteit van Tilburg.


Wetenschap en praktijk

In diverse workshops staan de ervaringen centraal van innovatieve organisaties als Noorderbreedte, het UMCG, het Martini Ziekenhuis, de NAM, de Hanzehogeschool, UMCG Ambulancezorg en DSM Nutritional Products. Het academische perspectief hierop wordt verzorgd door gezaghebbende wetenschappers, zoals professor Manfred Eggersdorfer (DSM & UMCG), dr. Elena Pizzo (University College London), professor Koert van Ittersum, professor Maarten Allers en professor Kees Ahaus (RUG). De afsluiting is een rondetafelgesprek over “Prikkelende dilemma’s over kwaliteit van leven en kosten”.

Healthwise
Healthwise

Meer informatie

·         Congresprogramma en aanmelding: Website Healthwise .

·         Over het congres en de samenwerkingsovereenkomst UMCG en FEB: Gerdien Regts , onderzoeker en coordinator Healthwise.

Laatst gewijzigd:08 november 2016 13:37
printView this page in: English

Meer nieuws