Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

13 juni: EBF Leadership panel Paul Polman, Eredoctor FEB en CEO Unilever

23 mei 2014
Paul Polman, Unilever CEO
Paul Polman, Unilever CEO

Paul Polman, CEO van Unilever en alumnus van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB), ontvangt een eredoctoraat op 13 juni 2014 tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Daaraan voorafgaand houdt hij een openbare lezing over leiderschap en het duurzaamheidsbeleid van de multinational die hij leidt. Aansluitend is er een discussie met de zaal, onder leiding van professor Janka Stoker, vice-decaan van de FEB.

Programma van Polman 's bezoek aan Groningen:

• EBF Leadership Panel (en discussie) | vrijdag 13 juni 2014, 10:00 | Kapteynborg zaal 5419.0015 | Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
• Academische plechtigheid eredoctoraten | vrijdag 13 juni, 14.00 uur | Martinikerk Groningen (alleen op uitnodiging ).

Polman verdient het eredoctoraat vanwege zijn uitzonderlijke drive om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling succesvol te combineren. Hij is niet alleen CEO van Unilever, maar bekleedt ook diverse maatschappelijke functies: hij is lid UN High Level Panel on the Post-2015 Agenda vn de van de Verenigde Naties, voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development en bestuurslid van the UN Global Compact, the Consumer Goods Forum en Conservation International, om er maar een paar te noemen.

FEB professor Janka Stoker: “We kijken met zeer veel bewondering - en ook wel met gepaste trots op onze alumnus - naar de wijze waarop Polman succesvol leidinggeeft aan een van Nederlands belangrijkste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Polman inspireert niet alleen de mensen in zijn eigen organisatie, maar is ook een voorbeeld voor anderen, vooral voor de toekomstige leiders die wij in Groningen opleiden. In onze opleidingen economie en bedrijfskunde besteden we veel aandacht aan de interactie tussen organisaties en hun omgeving. De wijze waarop Polman bij Unilever consistent en waardegedreven leidinggeeft, stimuleert onze studenten om vanuit meervoudige perspectieven naar organisaties te kijken. Op allerlei manieren laat hij zien dat winst en duurzaamheid geen tegengestelde factoren hoeven te zijn.”

Laatst gewijzigd:01 februari 2023 09:52
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...