Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOnderwijs / FEBStudieadviseurs

Twijfel over je studie

Als je twijfels hebt over je studiekeuze, bespreek deze dan met mensen in je omgeving. Dit kan helpen duidelijk te krijgen waar de schoen precies wringt. Enkele tips voor verdere stappen.

  • De informatiesite voor aspirant-studenten van de RUG heeft informatie over alle studies aan de RUG. Je kunt er van alle studies brochures aanvragen.
  • In de Studie en Infotheek vind je o.a. de studiegidsen van alle opleidingen aan de RUG en overzichten van alle universitaire en HBO-opleidingen in Nederland.
  • Bezoek zo mogelijk voorlichtingsevents (studiebeurzen; open dagen; 'Een dag student'; etc.). Deze worden meestal meerdere keren per jaar georganiseerd.
  • Als je na het verzamelen, lezen en vergelijken van informatie over alternatieven nog twijfels of vragen, maak dan een afspraak met de studieadviseur. De studieadviseur kan zo nodig gericht verwijzen naar andere personen of instanties. Je kunt overigens ook gewoon zelf een afspraak maken met anderen, bijvoorbeeld met een van de studieadviseurs van een opleiding buiten Bedrijfskunde / Economie!
  • De studentendecanen bieden (in samenwerking met Studieondersteuning) om de 14 dagen een Workshop Studiekeuze aan. Een aanrader!
Overstappen naar een andere bachelor opleiding binnen Economie & Bedrijfskunde?

Als je in de loop van het studiejaar wilt overstappen naar een andere studie binnen de FEB, is het verstandig contact op te nemen met de studieadviseur van de opleiding die je wilt gaan doen. Het is niet altijd mogelijk om halverwege het collegejaar in te stromen. Het kan voorkomen dat je in het kader van een Bindend Studieadvies of vanwege een numerus fixus niet wordt toegelaten tot een andere studie. Soms is het, na afronding van je propedeuse, wel mogelijk om met enkele aanvullende vakken in te stromen in de postpropedeutische fase van een andere FEB-opleiding.

Stoppen in je eerste jaar

Eerstejaars studenten die zich uitschrijven per (of vóór) 1 februari ontvangen geen Bindend Studieadvies. Indien je voor het eerst als HBO- of WO-student staat ingeschreven en de studiefinanciering stopzet vóór 1 februari, worden de kosten van je OV-chipkaart over de eerste vijf maanden omgezet in een gift. Voor meer informatie over uitschrijven, zie hier.

Laatst gewijzigd:25 januari 2018 13:22
printView this page in: English