Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOnderwijs / FEBExecutive MastersEMAEMA | De opleiding

Daarom EMA!

Marijke Smorenburg
Marijke Smorenburg
Marijke Smorenburg

Afgestudeerd Executive Master of Accountancy

“Elke vrijdag ging ik om zeven uur op pad naar Groningen. Best wel leuk als je net een lease-autootje hebt! Dat is nu afgelopen – tijd voor het werkende leven. Ik vond de aansluiting van de opleiding op de praktijk prima. Het kwam vaak voor dat ik iets leerde dat ik meteen bij een klant kon toepassen. Ook de mix van vakken is goed, het draait echt om de thema’s die je nodig hebt in je werk. Als je zelf werkt, kun je de theorie veel beter plaatsen. En je hebt docenten die nationaal en internationaal meetellen. Mensen met veel ervaring, waar je veel van kan leren.”

Jaap van Manen
Jaap van Manen
Jaap van Manen

Hoogleraar Corporate Governance, partner Strategic Management Centre Laren, lid van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank en voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code.

“Wat wij als hoogleraren en docenten in Groningen delen is onze passie voor het vak én voor het onderwijs. We zijn er trots op dat we voor alle belangrijke vakken gezaghebbende, gepromoveerde hoogleraren in huis hebben, die allemaal zelf college geven en leiding geven aan onderzoek. We kunnen daardoor heel hoge eisen stellen aan de onderwijskwaliteit. En dat doen we dus ook. De toegevoegde waarde die we onze studenten willen meegeven is een combinatie van kennis en persoonlijkheid. We leren ze wat ze nodig hebben om stevig in hun schoenen te staan, zodat ze impact hebben bij hun klanten.”

Roy Linthorst
Roy Linthorst
Roy Linthorst

Afgestudeerd Executive Master of Accountancy

“Ik had al op de middelbare school veel gevoel voor cijfers. Na de propedeuse bedrijfskunde ben ik verder gegaan in accountancy. Dat bleek net zo interessant te zijn als ik had gehoopt. Sterker nog: hoe meer je leert, hoe leuker het wordt! Ik heb gekozen om meteen na mijn master verder te gaan met de Executive Master of Accountancy. Doorgaan in Groningen was de logische keus: het onderwijs is hier goed en de aansluiting op de master is perfect. Op vrijdag komen veel van mijn voormalige studiegenoten ook terug naar Groningen. Iedereen maakt verschillende dingen mee in de praktijk. We wisselen ervaringen uit; dat maakt het boeiend én het is hartstikke gezellig.”

Laatst gewijzigd:31 oktober 2014 11:52