Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOnderwijs / FEBExecutive MastersEMAEMA | Aanmelding

RUG-toelating en -aanmelding

De opleiding tot Executive Master of Accountancy (EMA) sluit perfect aan op de MSc Accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wie deze master heeft gevolgd, doet nominaal nog anderhalf tot twee jaar over de EMA. Deze unieke korte route bestaat alleen in Groningen.

Toelatingseisen
De toelating tot de EMA-opleiding van de RUG is afhankelijk van het gekozen universitaire curriculum of de gevolgde vooropleiding. De volgende studenten kunnen worden toegelaten:

  • Studenten die de Bachelor BDK track A&C, gevolgd door de Master A&C variant Accountancy hebben afgrond aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben direct toegang tot de EMA.
  • Studenten die in het bezit zijn van een bachelordiploma HBO-AC (incl. OAT) volgen een specifiek premasterprogramma van 30 EC's, vervolgens het masterprogramma A&C, variant Accountancy, en daarna het reguliere EMA programma.
  • Bachelor HBO-BE: hiervoor geldt een premasterjaar van 60 EC’s en vervolgens het masterprogramma A&C variant Accountancy en daarna het reguliere EMA programma aangevuld met 5 EC Auditing.
  • Van bezitters van een masterdiploma Economie of Bedrijfskunde in een andere studierichting, of van een andere universiteit dient individueel te worden vastgesteld of hun vooropleiding kwalificeert om tot de EMA te worden toegelaten.

Bezitters van andere HBO-diploma’s worden in principe niet toegelaten.

Vragen

Voor vragen over de pre-Masters kun je contact opnemen met Janna van Dijken, Admissions Office. Email: premaster.admission@rug.nl

Meer informatie vinden over het schakelprogramma.

Laatst gewijzigd:25 januari 2018 09:51