Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBFEB Career ServicesWorkshops & EventsCareers Week 2017Monday 2 Oct.

Recruitment Case | Marktlink

Note: This recruitment case is fully booked and CV's can no longer be handed in.
Careers Week still has some interesting workshops available!
So check the programme to see if there's anything else you like.

.

Over Marktlink:
Marktlink is een M&A boutique, specifiek voor het MKB+. Met onze werkwijze en service zijn wij inmiddels de overnamespecialist van ondernemend Nederland. Marktlink begeleidt het totale overnameproces van oriëntatie tot overdracht bij de notaris. Jaarlijks worden ruim 50 transacties gerealiseerd met een team van 60 professionele medewerkers op 4 locaties in Nederland; Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch.

Waarom begin je een carrière bij Marktlink?
- Je hebt passie voor het MKB;
- Je hebt een financieel analytische achtergrond maar bent ook commercieel sterk;
- Je bent zelfstandig en op zoek naar veel verantwoordelijkheid;
- Je houdt van onderzoek en Excel, maar wil vooral aan tafel met de klant;
- Je wilt sturen, het resultaat zien en impact hebben;
- Je bent direct, hebt lef en presteert goed in een werkomgeving met gedreven collega's.

Wat typeert een Junior Consultant M&A bij Marktlink:
- Je maakt deel uit van een projectteam en bent direct betrokken bij het gehele proces;
- Je werkt voor verschillende managers en partners en krijgt op die manier alle facetten van het vak mee;
- Naast de reguliere trainingstrajecten krijg je veel training on-the-job;
- Bij Marktlink leer je 'ondernemend Nederland' kennen. Geen vaste branches, segmenten of regio's, maar per project een nieuwe branche!
- Korte lijnen, een open cultuur, de gemiddelde leeftijd is 32;

Kortom, bij Marktlink word je niet alleen beoordeeld op jouw Excel-kwaliteiten maar draait het om ondernemen.

Hou je van ondernemen en ben je zowel financieel als commercieel sterk? Ga naar onze vacatures of neem contact op met de recruiter.

Over de case:
Tijdens de workshop zullen we diverse belangrijke aspecten van het vak bespreken. We laten je kennismaken met Marktlink en hoe het is om te werken voor ons bedrijf. We zullen het hebben over waarderen, het hybride verkoopproces, en verschillende typen kopers en verkopers. Tijdens de case gaan we in op Private Equity Deals, waarna je aan een paar voorbeeldtransacties kan werken om te ervaren wat werken voor Marktlink inhoudt.

Over de instructeurs:
Vincent Pastoor studeerde International Economics & Business aan de RUG, met een master thesis over succesfactoren in fusies en overnames, en werkt voor Marktlink in Amsterdam sinds 2011. Daarvoor begeleidde hij overnames in de farmaceutische sector en was een consultant bij Eiffel and Wingman Business Valuators. Vincent is ruim 10 jaar actief in het fusie en overname vak als onderzoeker, waarderingsspecialist, due diligence consultant, strategisch koper maar bovenal dealmaker. Samen met de ondernemer probeert hij altijd het optimale resultaat te behalen.

Petra Borkent studeerde aan de Hogere Hotelschool en werkte aansluitend in New York for InterContinental Hotels Group. In 2013 rondde ze de MSc International Business & Management aan de RUG cum laude af en in 2014 trad ze in dienst als consultant bij Marktlink. Inmiddels haalt zij haar eigen opdrachten al binnen. De financiële en commerciële aspecten in combinatie met de menselijke factor maken het fusie- en overname vak voor haar interessant en uitdagend.

CV selectie:
Deze workshop kun je alleen bijwonen indien je je CV instuurt. Marktlink zal voor elke workshop 25 studenten selecteren. Stuur je CV vóór dinsdag 26 september naar Ismay Schaaij via careersweek@rug.nl o.v.v. ‘CV Recruitment Case Marktlink’. Je ontvangt uiterlijk vrijdag 29 september bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor de case.

Wanneer:
Maandag 2 oktober van 15.15 - 16.45 (gevolgd door een borrel in de Careers Company bar!)

Locatie:
FEB Careers Company

Last modified:06 September 2018 2.32 p.m.