Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBFEB Career ServicesWorkshops & EventsCareers Week 2016Tuesday 3 Oct.

Recruitment Case

Energy4you

First_Consulting
workshop is full

Tuesday 4 October First Consulting will share a business case in which students can participate and learn valuable consulting skills. The case will be offered twice.

Note to international students: this session is offered to Dutch speaking students only (fluent language skills).

About First Consulting:
First Consulting is a fast-growing, no-nonsense consultancy organisation with a passion for operational processes. We help prominent companies improve their operational performance. These improvements are measurable, deliver sustainable results and are achieved through adapting processes, technology and organisation. Our consultants achieve this result together with our customers’ staff. Our customers include energy companies, telephone companies, companies in the mobility sector and insurance companies. We stand out in the market by always combining our thorough process and systems knowledge with our capacity for operational results.

De case (info provided in Dutch since programme is offered to fluently Dutch speaking students only) :
Energy4You (E4Y) is een regionaal netwerkbedrijf. Het transport van gas en elektriciteit naar 2,9 miljoen huishoudens en het beheer van de bijbehorende energienetten maakt E4Y tot de grootste netbeheerder van Nederland. E4Y moet kosten besparen en kampt met een operationeel probleem dat een groot deel van de organisatie raakt. Het lukt E4Y niet zelfstandig de problemen op te lossen. De Raad van Bestuur heeft First Consulting gevraagd om de oorzaken van de problemen te achterhalen en een advies uit te brengen op welke wijze E4Y kosten kan besparen en de huidige problemen op kan lossen.

In de case ga je zelf aan de slag met dit uitdagende vraagstuk! Je begint met het achterhalen van de operationele doelstellingen van E4Y. Vervolgens weten jullie de hand te leggen op twee datasets die relevant zijn voor het operationele probleem. Als team ga je de data analyseren om het probleem en de oorzaken in kaart te brengen. Op basis van de verzamelde gegevens schets je een plan van aanpak.

De sprekers:
Bert Hoogeboom heeft Technische Bedrijfskunde en Technology & Operations Management aan de universiteiten van Groningen en Newcastle gestudeerd en is in 2015 voor First Consulting gaan werken. Bij First heeft hij opdrachten gedaan voor verschillende bedrijven. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je snel veel ervaring opdoet en de verschillen leert kennen tussen de sectoren.

Dion Witteveen heeft Econometrie aan de universiteit van Groningen gestudeerd en is toen gaan werken bij First Consulting. Als consultant bij First Consulting heeft hij meerdere uitdagende projecten gedaan bij netbeheerders. Deze projecten bevatten steeds een grote data- en/of IT-component. Verder gaven deze projecten hem de kans om met veel verschillende mensen van zowel klant als First samen te mogen werken. In de case gaan jullie zelf aan de slag bij een netbeheerder en zullen jullie deze aspecten terug zien.

CV selectie:
Deze workshop kun je alleen bijwonen indien je je CV instuurt. First Consulting zal voor elke workshop 20 studenten selecteren. Stuur je CV vóór 25 september naar Frederique Baurichter via careersweek@rug.nl. Geselecteerde studenten ontvangen na 30 september een uitnodiging, anderen worden ook op de hoogte gebracht.

Wanneer:
Deze case wordt aangeboden op dinsdag 4 oktober:
De case met afsluitende lunch zal beginnen om 09.15 (totaal 09.15 - 13.15).

Locatie:
FEB Careers Company

Dress Code: business smart, professional

Laatst gewijzigd:03 oktober 2016 16:56