Skip to ContentSkip to Navigation
FEB for BusinessOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

FEB for Business

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
FEB for BusinessTalent RecruitmentTalentpool

Onze Talenten

Icoon personen

Studenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde schrijven zich in voor één van de vier bachelorprogramma’s: Bedrijfskunde, Econometrie en Operationele Research, Economie en Bedrijfseconomie of International Business. Afgestudeerden met een bachelordiploma kunnen kiezen uit niet minder dan veertien masterprogramma’s, waarvan een ieder één of meerdere specialisaties biedt.

Om studenten voor te bereiden op het vervullen van een leiderschapspositie, uiteraard in een bedrijf van hun keuze, bieden wij hen:

 • solide en op onderzoek gebaseerd onderwijs
 • uitgebreide begeleiding
 • een breed scala aan carrière-gerelateerde activiteiten

Dit zorgt voor studenten met een allround profiel – vakbekwaam met goedontwikkelde persoonlijke vaardigheden – waardoor zij efficiënt kunnen werken in een continue veranderende, internationale omgeving. Organisaties (en toekomstige werkgevers) denken hier hetzelfde over:

Quote ING
Quote GasUnie
Quote Conference Board

Volgens het Universum Talent Research 2015 zijn de studenten van FEB bijzonder goed in ‘scalable learning’. Zij overtreffen andere studenten wanneer het aankomt op:

 • blijven leren na hun studie
 • toekomstgerichtheid
 • het grotere geheel zien
 • oplossingen vinden

Bovendien toont onderzoek aan dat studenten van FEB – in vergelijking met andere studenten – meer praktijkervaring opdoen door middel van parttime werk naast hun studie en meer ervaring opdoen door reizen en/of studeren in het buitenland.

Na het afstuderen

Volgens het Universum Talent Research 2015 zijn de hoogste carrièredoelen van FEB-studenten:

 1. Competitief of intellectueel uitgedaagd worden
 2. Ondernemend, creatief en/of innovatief te werk gaan
 3. Vervullen van een leiderschaps-/managementfunctie

Afgestudeerden van FEB zijn goede teamspelers en leiders, gedragen zich flexibel en stressbestendig en zijn erg gemotiveerd, stelt het Trendence Onderzoeksrapport 2013. Hun allround profiel, gebaseerd op hun excellentie in hun vakgebied en uitstekende persoonlijke vaardigheden, maakt hen tot succesvolle aankomende leiders en onderzoekers in de wereld van vandaag.

Van de alumni van 2012/2013 heeft vijftig procent een baan gevonden voor of tijdens hun afstudeerfase. Hun zoektocht heeft ongeveer twee maanden in beslag genomen.

De voornaamste competenties die alumni menen te gebruiken in hun werk, zijn:

 1. Probleemoplossende vaardigheden
 2. Analytische vaardigheden
 3. Zelfstandig werken

Download het 2013-2014 rapport over onze alumni hier.

Laatst gewijzigd:09 mei 2016 17:26
printOok beschikbaar in het: English