Skip to ContentSkip to Navigation
FEB for BusinessOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

FEB for Business

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
FEB for BusinessNoord NederlandSamen Sterk

Stagiairs

Het aannemen van een stagiair(e) van de FEB geeft uw bedrijf toegang tot kennis en wetenschap. Een stagiair brengt bovendien nieuwe perspectieven op en ideeën over zakelijke kwesties met zich mee. Een stage is tevens een goede periode om te kijken of de student binnen uw bedrijf past en of u hem of haar wellicht een baan wil aanbieden.

Bent u op zoek naar een stagiair? Gebruik dit formulier om uw stage aan ons door geven.

Uw stage zal dan worden gepubliceerd op ons vacature portal en verzonden worden aan geïnteresseerde studenten. Wij zorgen ervoor dat de sollicitatiebrieven en CV’s gebundeld in 1 keer naar u verzonden worden. Op basis van deze selectie kunt u zelf het gesprek aangaan met kandida(a)t(en) van uw keuze.

Hoe werkt een stage bij FEB?

Een stagiair van de opleiding Economie of Bedrijfskunde werkt over het algemeen drie tot zes maanden voor en met uw bedrijf, al dan niet in combinatie met het uitvoeren van onderzoek.

Als een Masterstudent stage loopt als onderdeel van zijn afstudeerproject, deelt hij na afloop zijn bevindingen en aanbevelingen met uw bedrijf. Een ander voordeel van stages: via stagiairs kunnen uw diensten en producten de doelgroep studenten uitstekend bereiken.

Als ondernemer heeft u waarschijnlijk een bepaald probleem en/of een aantal taken voor ogen die de stagiair op zich moet nemen. Om u daarbij zo gericht mogelijk van dienst te kunnen zijn, onderscheidt FEB twee stages: de stage als onderdeel van de Masteropleiding en de stage naast of buiten de opleiding.

1. De stage als onderdeel van de Masteropleiding
Gedurende ongeveer veertien fulltime werkweken verricht de stagiair werkzaamheden en voert hij onderzoek uit bij uw bedrijf. Bij deze stage dient u er rekening mee te houden dat de stagiair niet 40 uur per week kan werken; hij zal ook, bijvoorbeeld, personeel moeten interviewen en processen willen analyseren. De stage kan ook dienen als verlenging van de Masteropleiding; in dat geval voert de student geen onderzoek uit. In overleg met de stagiair kan de stageperiode worden verkort of verlengd.

2. De stage naast de opleiding
Steeds meer studenten willen graag werkervaring opdoen via een stage. Sommige studenten lopen stage na hun Bachelor- of Masteropleiding, anderen doen dit in een periode waarin ze geen college hebben. Hoewel deze stages niet onder toezicht staan van de universiteit, ondersteunt de FEB wel graag bedrijven die stagiairs zoeken voor dergelijke stages.


Berenschot logo

Joost Krebbekx, Senior managing consultant innovatieadvies bij Berenschot Groep Drachten, over de stage van masterstudente Yolanda Hut:

"Vanuit Berenschot hebben we met enige regelmaat stagiaires die werken aan onderwerpen die voor ons relevant zijn maar waar we zelf niet de tijd hebben om diepgang te zoeken. Yolanda Hut had zelf contact met ons gezocht en dat waarderen wij altijd! Yolanda is zeer zelfstandig in het uitvoeren van het project, onderzoek naar kritische succesfactoren van startersorganisaties. Startersprogramma’s hebben al aangegeven interesse te hebben in haar bevindingen. Die gaan we dus zeker uitnodigen als ze haar onderzoek presenteert."


Voor meer informatie en advies op maat over het type stage dat bij uw opdracht past, kunt u contact opnemen met:

Elise Kamphuis

Elise Kamphuis
Corporate Relations and Internship manager

E: e.kamphuis@rug.nl
T: 050 363 71 82

Laatst gewijzigd:10 oktober 2016 11:36
printView this page in: English