Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen en VU Amsterdam bundelen krachten in de Executive Master of M&A and Valuation

23 mei 2019
Executive Master of M&A and Valuation - UGBS in samenwerking met VU Amsterdam

De parttime executive masteropleiding voor M&A- en Valuation professionals wordt vanaf nu gezamenlijk aangeboden door de business schools van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Door de samenwerking krijgt deze toonaangevende executive masteropleiding een waardevolle bundeling van expertise vanuit beide universiteiten. De University of Groningen Business School biedt de opleiding al lange tijd aan in Amsterdam, op de Zuidas. Voor de Vrije Universiteit Amsterdam sluit het programma goed aan bij haar brede aanbod aan executive opleidingen op het gebied van Finance.

Herbert Rijken
Herbert Rijken
Wim Holterman
Wim Holterman

“Het is prachtig dat we deze unieke opleiding nu kunnen aanbieden vanuit twee sterke partners,” zegt programmadirecteur Wim Holterman, hoogleraar Business Valuation aan de RUG. Co-programmadirecteur Herbert Rijken vult aan: “We delen dezelfde passie om inhoudelijk degelijke opleidingen in de markt te zetten.” Rijken is hoogleraar Corporate Finance aan de VU. Het inhoudelijke programma en de doelgroep van de opleiding blijven ongewijzigd door deze samenwerking. Ook blijft de opleidingslocatie op de Zuidas en de voertaal Engels.

Sterke groei in fusies en overnames

De Executive Master of M&A and Valuation is een unieke M&A opleiding op academisch masterniveau waar het hele M&A proces – van strategie tot integratie – wordt behandeld. Daarmee geeft de opleiding invulling aan de opleidingsbehoefte van het toenemende aantal M&A professionals. De groei van deze doelgroep is een afspiegeling van de sterke groei van de fusie en overname activiteit van het afgelopen decennium.

Afgestudeerden van deze academische opleiding bekleden topposities als corporate M&A directeur, CFO, deal partner bij ‘the big 4’, senior investment banker, private equity partner en senior M&A jurist. Het programma is als Executive Master geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Meer informatie

Laatst gewijzigd:01 februari 2023 16:20
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...