Skip to ContentSkip to Navigation
FEB for BusinessOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

FEB for Business

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
FEB for BusinessBusiness SchoolCursussenOpleiding Environmental, Social & Governance (ESG) AssuranceBlijf ontwikkelen

Waarom de opleiding Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance?

Veel ondernemingen laten Environmental, Social & Governance (ESG) rapportage verifiëren door een externe partij, in de meeste gevallen hun huisaccountant. Dat is echter geen wettelijk vastgelegde en aan een accountant voorbehouden taak. Elke gespecialiseerde professional mag deze werkzaamheden uitvoeren. Dit vraagt echter wel om deskundigheid op het gebied van de controle van niet-financiële informatie. In de praktijk blijkt dat de teams die door accountantsorganisaties hiervoor worden samengesteld, vaak deels bestaan uit inhoudelijk specialisten met beperkte kennis van controle en/of (assistent) accountants met beperkte kennis van niet-financiële informatie.

Daarom heeft de University of Groningen Business School (UGBS) speciaal voor deze professionals de opleiding ESG Assurance opgezet. Het doel is drieledig:

  • Het vergroten van de deskundigheid van (assistent)accountants op het gebied van de controle van niet-financiële informatie.
  • Het vergroten van de deskundigheid van specialisten (niet-accountants) op het gebied van controletechnieken.
  • Het creëren van een aantoonbare deskundigheidsgraad die voor cliënten/opdrachtgevers waarneembaar is en waarmee betrokkenen zich kunnen onderscheiden in de markt.


Dick

“Binnen een overzichtelijk tijdsbestek behaalt u een deskundigheidsgraad, waarmee u zich onderscheidt in de markt.”

Prof. dr. Dick de Waard
Hoogleraar Accountancy en programmadirecteur ESG Assurance

Laatst gewijzigd:15 februari 2018 16:47