Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassenWebklassen op interessegebied

Rechtsgeleerdheid

In deze webklas ga je onder toeziend oog van begeleiders van de Faculteit Rechtsgeleerdheid werken aan een aantal casussen. Via de casussen verplaats je je in de verscheidene rollen binnen het recht, leer je wat er bij de interpretatie van wetteksten en rechtspraak komt kijken en maak je alvast kennis met enkele juridische begrippen. De casussen komen regelrecht uit de rechtspraktijk, dus je begint meteen met het echte werk! Tijdens de eerste week van de webklas kun je kennis maken met de verschillende rechtsgebieden die vertegenwoordigd zijn in deze cursus:

  • Nederlands recht;
  • Fiscaal recht;
  • IT-recht;
  • Juridische bestuurskunde;
  • Notarieel recht;

Aan het einde van de eerste week kies je, nadat je inzicht hebt kunnen krijgen in de bovenstaande onderwerpen, een van deze rechtsgebieden. Over dit rechtsgebied volg je de daarop volgende weken de cursus. In totaal duurt de webklas vier weken. De eerste week is een oriëntatieweek, de tweede en de derde week duik je dieper in het door jouw gekozen rechtsgebied en in de laatste week krijg je over alle stof een eindtoets. Wanneer je de webklas hebt afgerond, heb je een goed beeld van de studie Rechtsgeleerdheid. Ook weet je in welke rechtsgebieden studenten en afgestudeerde juristen zich kunnen verdiepen.

Rechtsgeleerdheid
Rechtsgeleerdheid

Meer weten?

Deze cursus geeft een goed beeld van wat je inhoudelijk van de studie Rechtenkunt verwachten, en wat er van jou wordt verwacht. Je leert wat er bij komt kijken om een casus te behandelen, hoe je een wettekst interpreteert, en welke juridische vragen en problemen daarbij een rol spelen.

Inschrijven

De inschrijving is geopend! Je kunt je nu aanmelden voor de webklassen die starten op 5 november.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde .

Laatst gewijzigd:25 juni 2018 15:21
printView this page in: English