Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Rechtsgeleerdheid

Bestemd voor

Scholieren die Rechten willen gaan studeren.

De webklas

In deze webklas ga je onder toeziend oog van begeleiders van de Faculteit Rechtsgeleerdheid werken aan een aantal casussen. Via de casussen verplaats je je in de verscheidene rollen binnen het recht, leer je wat er bij de interpretatie van wetteksten en rechtspraak komt kijken en maak je alvast kennis met enkele juridische begrippen. De casussen komen regelrecht uit de rechtspraktijk, dus je begint meteen met het echte werk! Tijdens de eerste week van de webklas kun je kennis maken met de verschillende rechtsgebieden die vertegenwoordigd zijn in deze cursus:

  • Nederlands recht;
  • Fiscaal recht;
  • IT-recht;
  • Juridische bestuurskunde;
  • Notarieel recht;

Aan het einde van de eerste week kies je, nadat je inzicht hebt kunnen krijgen in de bovenstaande onderwerpen, een van deze rechtsgebieden. Over dit rechtsgebied volg je de daarop volgende weken de cursus. In totaal duurt de webklas vier weken. De eerste week is een oriëntatieweek, de tweede en de derde week duik je dieper in het door jouw gekozen rechtsgebied en in de laatste week krijg je over alle stof een eindtoets. Wanneer je de webklas hebt afgerond, heb je een goed beeld van de studie Rechtsgeleerdheid. Ook weet je in welke rechtsgebieden studenten en afgestudeerde juristen zich kunnen verdiepen.

Rechtsgeleerdheid
Rechtsgeleerdheid

Studielast en honorering

Houd er rekening mee dat je gedurende de looptijd van de cursus per week ongeveer 3 uur aan voorbereiding en opdrachten zult besteden. Als je 10 studielasturen wilt verdienen moet het gemiddelde van de opdrachten en de eindtoets ten minste voldoende zijn (5,5). Je krijgt dan aan het eind van de cursus een certificaat. Je kunt een docent vragen om ook lid te worden van de cursus zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Rechten studeren

Deze cursus geeft een goed beeld van wat je inhoudelijk van de studie Rechten kunt verwachten, en wat er van jou wordt verwacht. Je leert wat er bij komt kijken om een casus te behandelen, hoe je een wettekst interpreteert, en welke juridische vragen en problemen daarbij een rol spelen.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2017 10:10
printOok beschikbaar in het: English