Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Psychologie

Bestemd voor

Scholieren die geïnteresseerd zijn in de studie Psychologie.

De webklas

Wil je meer weten over een veelzijdige, wetenschappelijke opleiding in de psychologie? Neem dan deel aan deze webklas! Maak kennis met hoe psychologen ons denken, onze ontwikkeling, en onze sociale interacties bestuderen. En leer over de toepassing van psychologie in arbeidssituaties en in de klinische (neuro)praktijk.

Meld je aan voor een BA Psychologie
Meld je aan voor een BA Psychologie

Opzet

Psychologie in Groningen is een opleiding met de volgende specialisaties:

  • Arbeids-, Organisatie, en Personeelspsychologie (AOP);
  • Cognitieve Psychologie en Psychofysiologie (CPP);
  • Klinische Neuropsychologie (KN);
  • Klinische Psychologie (K);
  • Ontwikkelingspsychologie (O);
  • en Sociale Psychologie (S)

In de webklas zijn onderwerpen uit deze specialisaties als volgt verdeeld over de eerste drie weken:

  • (1) CPP en KN;
  • (2) O en K;
  • (3) AOP en S

In elke webklasweek worden de onderwerpen kort besproken in een tekst en moet je achter de computer interactieve opgaven maken.

De vierde (4) en laatste week bestaat uit een schrijfopdracht. Volgens een gegeven structuur moet je een onderwerp naar keuze, maar wel van te voren goedgekeurd, verder uitwerken.

Je krijgt feedback op de gemaakte opgaven en verder moet je de eerste drie weken steeds een korte meerkeuzetoets maken. Opgaven en toets moeten elke week als voldoende worden beoordeeld om door te kunnen gaan met de webklas en uiteindelijk het certificaat te kunnen behalen.

Doel

Je maakt kennis met de wetenschappelijke benadering van de psychologie en met de verschillende deelgebieden daar binnen. Je krijgt een indruk hoe de studie psychologie op de universiteit wordt gegeven en getoetst.

Studielast en honorering

De complete webklas heeft een studielast van ongeveer 10 uren. Bij een voldoende beoordeling en als je het evaluatieformulier hebt ingevuld, ontvang je een certificaat.
Als je de webklas op jouw school wilt gebruiken voor studiepunten, zal je dit zelf met je school moeten afspreken. Je kunt bijvoorbeeld een docent vragen om ook lid te worden van de webklas zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.Meer weten?

Wil je meer weten over de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen? Kijk dan hier voor het Nederlandstalige of het Engelstalige programma! Je vindt daar informatie over de opleiding. Meld je aan en neem dan ook een kijkje in de studiegidsen die op deze site staan, daarin kun je heel veel relevante informatie vinden. Je kunt bijvoorbeeld bekijken welke vakken je in het eerste jaar hebt.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:39
printOok beschikbaar in het: English