Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassen

Pedagogische Wetenschappen

Je maakt kennis met verschillende onderwerpen die binnen de studie Pedagogische Wetenschappen aan de orde komen. Je bestudeert de ontwikkeling van kinderen, hun opvoeders, zoals ouders en scholen, maar ook jongeren en jongvolwassenen.

Je verdiept je in opvoeding van kinderen en hoe je de kwaliteit daarvan kunt meten. Je gaat ook kijken naar de hulpverlening aan kinderen met gedragsproblemen. Waarom krijgen steeds meer kinderen tegenwoordig een ‘etiketje’? Vervolgens bestudeer je hoe scholen omgaan met deze kinderen. En als laatste ga je je ook bezighouden met jongeren en hoe zij social media gebruiken.

Pedagogische wetenschappen
Pedagogische wetenschappen

Meer weten?

Wil je meer weten over de Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen? Kijk dan hier voor het programma ! Mocht je geïnteresseerd zijn in de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs, deze studie heeft een eigen webklas .

Inschrijven

De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:25 juni 2018 15:19
printOok beschikbaar in het: English