Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Informatiekunde

Bestemd voor

Scholieren die geïnteresseerd zijn in de studie Informatiekunde.

De webklas

Sinds de opkomst van moderne zoekmachines als Google gebruiken we zoekmachines dagelijks om snel informatie op het internet te kunnen vinden. Verschillende universiteiten en bedrijven proberen zoekmachines steeds slimmer te maken door ze menselijke taal te laten begrijpen. Zo proberen nieuwe zoekmachines de resultaten van een zoekopdracht op te delen in verschillende groepen, zodat je bijvoorbeeld na het zoeken naar 'Jaguar' snel alle pagina's over het automerk kunt vinden, in plaats van die over het dier.

In deze webklas ga je samen met andere scholieren en onder begeleiding van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen ontdekken hoe taal- en tekstanalyse toegepast kunnen worden om zoekmachines slimmer te maken.

Informatiekunde
Informatiekunde

Studielast en honorering

Als je 10 studielasturen wilt verdienen, maak je in de vierde week de eindtoets. Houd er rekening mee dat je gedurende de looptijd van de cursus per week ongeveer 3 uur aan voorbereiding en online colleges zult besteden. Je krijgt een certificaat aan het eind van de cursus. Als je dat wilt inruilen voor studiepunten op school dan moet je daar zelf achteraan. Je kunt een docent vragen om ook lid te worden van de cursus zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Informatiekunde studeren

Deze cursus geeft een goed beeld van wat je inhoudelijk van de studie Informatiekunde kunt verwachten. Je leert hoe moderne technieken uit de informatica toegepast kunnen worden binnen traditionele letterenstudies zoals taalkunde en geschiedenis, welke inhoudsgebieden bij de studie informatiekunde centraal staan en hoe Informatiekunde in Groningen zich inhoudelijk onderscheidt van andere informatiekunde studies. In Groningen leggen we sterk de nadruk op taal, tekst en beeld.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:16
printOok beschikbaar in het: English