Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassenWebklassen op interessegebied

Griekse en Latijnse Cultuur

Deze webklas gaat over helden in de oudheid. We laten jullie op allerlei manieren zien hoe er tegen helden werd aangekeken. Verschillende aspecten van het heldendom komen daarbij aan de orde. We kijken naar de held in het vroeg-griekse epos van Homerus en denken na over de ‘schone schijn’ van het heldendom. We bestuderen de held in archeologische vondsten en de verhouding van die materiële resten tot wat we in de literatuur vinden. Dan kijken we in de Latijnse literatuur hoe Vergilius op basis van het oude materiaal in zijn Aeneis een nieuwe held creëert voor de Romeinen en we zien hoe de Romeinen naar hun keizer Augustus, de ‘verhevene’, keken en hem zijn speciale positie gaven als eerste keizer van het Romeinse rijk.

Beelden uit de Griekse oudheid
Beelden uit de Griekse oudheid

Meer weten?

Deze cursus geeft een goed beeld van wat je inhoudelijk van de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur kunt verwachten.

Inschrijven

De volgende ronde begint op maandag 5 november 2018. De inschrijving voor die ronde opent op 1 oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:25 juni 2018 15:08
printView this page in: English