Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Griekse en Latijnse Cultuur

Bestemd voor

Scholieren die Griekse en Latijnse Taal en Cultuur willen studeren

Opzet en inhoud

Deze webklas gaat over helden in de oudheid. We laten jullie op allerlei manieren zien hoe er tegen helden werd aangekeken. Verschillende aspecten van het heldendom komen daarbij aan de orde. We kijken naar de held in het vroeg-griekse epos van Homerus en denken na over de ‘schone schijn’ van het heldendom. We bestuderen de held in archeologische vondsten en de verhouding van die materiële resten tot wat we in de literatuur vinden. Dan kijken we in de Latijnse literatuur hoe Vergilius op basis van het oude materiaal in zijn Aeneis een nieuwe held creëert voor de Romeinen en we zien hoe de Romeinen naar hun keizer Augustus, de ‘verhevene’, keken en hem zijn speciale positie gaven als eerste keizer van het Romeinse rijk.

Beelden uit de Griekse oudheid
Beelden uit de Griekse oudheid

Doel

Je maakt op een interactieve en wetenschappelijke manier kennis met de studie Griekse en Latijnse cultuur.

Studielast en honorering

De complete webklas heeft een studielast van ongeveer 10 uur. Als je alle opdrachten op tijd inlevert en ze met een voldoende beoordeeld zijn, ontvang je een certificaat. Als je de webklas op jouw school wilt gebruiken voor studiepunten, zal je dit zelf met je school moeten afspreken. Je kunt bijvoorbeeld een docent vragen om ook lid te worden van de webklas zodat hij of zij kan zien wat de webklas van Griekse en Latijnse cultuur inhoudt.

Griekse en Latijnse taal en cultuur studeren

Deze cursus geeft een goed beeld van wat je inhoudelijk van de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur kunt verwachten.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:09
printOok beschikbaar in het: English