Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Archeologie

Bestemd voor

Scholieren die geïnteresseerd zijn in de studie Archeologie.

Werkzaamheden van het Groningen Institute of Archaeology (GIA)
Werkzaamheden van het Groningen Institute of Archaeology (GIA)

De webklas

Deze webklas heeft als doel je een indruk te geven van wat de studie Archeologie inhoudt. In de eerste week staat een opgraving centraal en de methoden en technieken die hier bij komen kijken. In de tweede week gaat het over wat de opgegraven materialen kunnen vertellen over de vindplaats. Daarna wordt de link gelegd tussen de vindplaats en andere gegevens die bekend zijn over het gebied. In de laatste week wordt een vergelijking gemaakt van de bevindingen van de eerste drie weken en de huidige maatschappij. Blijft de maatschappij hetzelfde of verandert deze?

Studielast en honorering

De complete webklas heeft een studielast van ongeveer tien uren. Als je 10 studielasturen wilt verdienen, maak je elke week de opdracht en lever je deze in. Houd er rekening mee dat je gedurende de looptijd van de cursus per week ongeveer 3 uur aan voorbereiding zult besteden. Je krijgt een certificaat aan het eind van de cursus. Als je dat wilt inruilen voor studiepunten op school dan moet je daar zelf achteraan. Je kunt een docent vragen om ook lid te worden van de cursus zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding archeologie? Kijk dan hier voor het programma!

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:01
printOok beschikbaar in het: English