Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Academische opleiding leraar basisonderwijs

Bestemd voor

Scholieren die geinteresseerd zijn in de studie Academische opleiding leraar basisonderwijs.

De AOLB is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool Groningen. Met het programma van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs word je in vier jaar opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs en volg je tegelijk de universitaire bachelor Pedagogische wetenschappen. Het beste van deze twee werelden geeft jou een sterke basis als toekomstig leraar.

Academische opleiding leraar basisonderwijs
Academische opleiding leraar basisonderwijs

Doel

Deze webklas heeft als doel je een indruk te geven van wat de studie Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) inhoudt. In deze webklas wordt een representatieve selectie van vakken uit de opleiding behandeld. De opdrachten zijn een afspiegeling van de mix tussen theorie en praktijk en van de verschillende onderwerpen die gedurende de studiejaren aan bod komen. Je krijgt daarbij te maken met verschillende werkvormen, variërend van het maken van reproductievragen en essayvragen, het bekijken en observeren van filmpjes, het opstellen van een kort interview, het maken van een (poster)presentatie tot het ontwerpen van een les. We hopen dat het volgen van de webklas je een goed inzicht geeft in de inhoud van de AOLB en je helpt bij het maken van een goede studiekeuze.

Studielast en honorering

De complete webklas heeft een studielast van ongeveer tien uren. Bij een voldoende beoordeling en als je het evaluatieformulier hebt ingevuld, ontvang je een certificaat. Als je de webklas op jouw school wilt gebruiken voor studiepunten, zul je dit zelf met je school moeten afspreken. Je kunt bijvoorbeeld een docent vragen om ook lid te worden van de webklas zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding academische opleiding leraar basisonderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen? Kijk dan hier voor het programma!

Je vindt daar informatie over de opleiding. Meld je aan en neem dan ook een kijkje in de studiegidsen die op deze site staan. Daarin vind je heel veel relevante informatie. Je kunt bijvoorbeeld bekijken welke vakken je in het eerste jaar hebt en je leest wat nu precies de academic learning community inhoudt.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:20 oktober 2017 15:11
printOok beschikbaar in het: English