Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassen

Wat is een webklas?

Zit je in 5 of 6 vwo en wil je graag wat meer uitdaging op school, of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het er op de universiteit aan toe gaat? De Rijksuniversiteit Groningen biedt voor iedere bacheloropleiding een webklas aan. Een webklas is een cursus waarbij je in tien studielasturen kennis kan maken met een wetenschappelijke studie. Dit doe je door teksten te lezen, opdrachten te maken en met elkaar en de docent te discussiëren. Webklassen worden in het voorjaar en het najaar aangeboden, en elke cursus duurt 4 weken. Deelname aan de webklassen is gratis.

Hoe werkt het?

Tijdens een webklas bestudeer je elke week nieuwe stof, en lever je aan het eind van de week een opdracht in. Ook kun je met elkaar gegevens uitwisselen en contact hebben met de webklasdocent. Als je alle opdrachten op voldoende niveau hebt gemaakt, krijg je een certificaat. Dit kan je op school laten zien als bewijs van deelname, voor de invulling van je studielasturen bijvoorbeeld.

Ben je docent?

De RUG wil graag dat docenten van een school meekijken in de cursus of medebeoordelaar worden van de opdrachten voor leerlingen en een bijdrage leveren aan de discussie. Docenten die hiervoor interesse hebben kunnen contact opnemen met de Scholierenacademie (scholierenacademie@rug.nl).

Inschrijven

De volgende ronde begint op maandag 5 november 2018. De inschrijving voor die ronde opent op 1 oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde .

Laatst gewijzigd:02 augustus 2018 13:16
printView this page in: English