Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassen

Wat is een webklas?

Zit je op het vwo en wil je graag weten hoe dat is, studeren? Wil je uitvinden of een studie écht bij je past? De Rijksuniversiteit Groningen biedt voor iedere bacheloropleiding een webklas aan.

Hoe werkt het?

Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in Nestor (een elektronische leeromgeving) voor scholieren uit 5 en 6 vwo. Je kunt in zo'n cursus in tien studielasturen kennismaken met een wetenschappelijke studie door teksten te lezen, opdrachten te maken en met elkaar en de docent te discussiëren. De cursus is vier weken online. Webklassen worden in het voorjaar en het najaar aangeboden.

Gedurende de webklas kan je elke week opdrachten inleveren, met elkaar gegevens uitwisselen en contact hebben met de docent. Als je alle opdrachten op voldoende niveau hebt gemaakt krijg je een certificaat. Dit kan je op school laten zien als bewijs van deelname, voor de invulling van je studielasturen bijvoorbeeld. Deelname aan de webklassen is gratis.

De RUG wil graag dat docenten van een school meekijken in de cursus of medebeoordelaar worden van de opdrachten voor leerlingen en een bijdrage leveren aan de discussie. Docenten die hiervoor interesse hebben kunnen contact opnemen met de Scholierenacademie, via scholierenacademie@rug.nl

Inschrijven

De eerstvolgende webklasinschrijving opent op 1 februari 2018. Die webklassen lopen van 5 maart t/m 2 april 2018.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 11:32
printOok beschikbaar in het: English