Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstuk

Marie Lokeprijs 2018

Voor het beste profielwerkstuk Cultuur & Maatschappij

De Marie Lokeprijs wordt sinds 2006 door het Alfasteunpunt uitgereikt aan de leerling met het beste profielwerkstuk Cultuur & Maatschappij. Alle leerlingen uit 5 havo en 6 vwo kunnen hun C&M-profielwerkstuk inzenden. Aan de eerste prijs is, naast eeuwige roem, ook een geldbedrag van 200 euro gekoppeld. En de tweede, derde en de publieksprijswinnaars gaan ook niet met lege handen naar huis!

Jury

In de vakkundige jury voor de profielwerkstukprijs zitten twee docenten van middelbare scholen en twee docenten van de universiteit. De jury let op de originaliteit van het onderwerp, de inhoudelijke kwaliteiten en de kwaliteit van de presentatievorm.

Procedure

Uit alle inzendingen worden vijf werkstukken genomineerd voor de Marie Lokeprijs. Op de dag van de prijsuitreiking (29 maart 2018!) krijgen deze genomineerden de mogelijkheid om hun werkstuk te presenteren. Samen met de genomineerden voor de Gamma- en Bètasteunpuntprijzen strijd je ook voor de publieksprijs. Genoeg profielwerkstukprijzen te winnen dus!

Wie was Marie Loke?

Marie Elise Loke studeerde Engels en vooral Frans en was daarna lerares op een gymnasium en middelbare meisjesschool. Ze promoveerde in 1906 als eerste Nederlander in het buitenland (Toulouse) en werd later de eerste vrouwelijke lector in Nederland, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staat ze bekend om haar goede vertalingen en was ze zeer geïnteresseerd in toneel. Een bijzonder veelzijdige alfavrouw dus! Bekijk ook wat NRC Boeken over haar schreef.

In het kort

  • Alle Havo 5- en vwo 6-leerlingen konden hun profielwerkstuk opsturen tot uiterlijk 7 maart 2018.
  • Donderdag 29 maart 2017 is de profielwerkstukprijsuitreiking in de Marie Lokezaal, Harmoniegebouw Rijksuniversiteit Groningen.
  • De jury kiest het beste profielwerkstukprijs, maar er is ook een publieksprijs.
  • Vragen? Mail dan naar alfasteunpunt@rug.nl

Je profielwerkstuk aanmelden?

Laatst gewijzigd:25 juni 2018 11:24