Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieStudieondersteuningProfielwerkstukGammasteunpunt

Rechtendag

Op 17 februari 2016 organiseert het Gammasteunpunt een Rechtendag om scholieren kennis te kunnen laten maken met een studie bij Rechtsgeleerdheid. Veel scholieren denken bij Rechten alleen aan strafrechtadvocaten als Spong en Moszkowicz, maar er zijn nog zoveel meer interessante kanten aan de studie! Ben je bijvoorbeeld goed in debatteren? Of bekijk je graag alle kanten van een vraagstuk, zodat je misschien tot een conclusie komt waar anderen nooit aan hadden gedacht? Ook dan is de Rechtendag iets voor jou!

.
.

Wat gaan we doen?

De dag begint met 3 onderzoekers uit verschillende werkvelden. Zij zullen wat meer vertellen over hun eigen onderzoek, zodat de scholieren een beter beeld krijgen van wat er allemaal gebeurt binnen Rechtsgeleerdheid. Nicole Siller van Strafrecht&Criminologie zal in het Engels spreken over human trafficking (mensenhandel) en Arpi Karapetian zal het gaan hebben over de civielrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van bestuurders van ondernemingen. De derde spreker wordt binnenkort bekendgemaakt.

Na de lezingen van de onderzoekers gaan de scholieren zelf aan de slag! Ze krijgen een casus die ze in groepjes moeten bestuderen. Het Gammasteunpunt zorgt uiteraard voor het juiste materiaal. Ook zijn er studentassistenten aanwezig die de scholieren helpen. Na deze eerste kennismaking met de casus staat GDS Kalliope klaar voor een workshop. Deze workshop zal gaan over openbaar spreken, hoe je een goed betoog opbouwt en wat de beste manier is om je boodschap over te brengen. Aan het eind van de dag presenteren de groepjes hun eigen standpunt over de casus in de zittingszaal van de oude rechtbank.

De oude zittingszaal waar jij je casus mag bepleiten
De oude zittingszaal waar jij je casus mag bepleiten

Programma

9.00-9.15 uur Welkom en introductie
9.15-11.00 uur 3 onderzoekers over hun onderzoek
11.00-12.30 uur Werken met eigen casussen
12.30-13.30 uur Lunch
13.30-15.00 uur Workshop door GDS Kalliope
15.00-17.00 uur Eigen casus bepleiten

Aanmelden

Scholen kunnen leerlingen per groep aanmelden, maar ook individuele leerlingen kunnen zich aanmelden. Wil jij meedoen aan de Rechtendag?

Laatst gewijzigd:16 juni 2016 12:15