OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukGammasteunpunt

In de race voor 'Jan Pen'

De Gelderlander

NIJMEGEN - Romi Klievink en Daphne Dams van het Dominicus College uit Nijmegen maken kans op de Jan Pen Prijs. De Universiteit van Groningen reikt deze prijs ieder jaar uit aan scholieren die het beste profielwerkstuk maakten op het gebied van economie en maatschappij.

De Nijmeegse leerlingen onderzochten de verschillen tussen vriendschappen bij jongens en bij meisjes. Eén van de conclusies was dat ruzies doorgaans binnen een dag zijn opgelost, maar dat deze bij meisjes in de bovenbouw meestal iets langer duren.

Op 27 maart presenteren Klievink en Dams hun werk. Dan horen ze ook of ze in de prijzen zijn gevallen. De award is vernoemd naar de overleden econoom Jan Pen.

De Gelderlander, 14 maart 2015

Laatst gewijzigd:09 september 2015 14:16