Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukAlfasteunpuntGodsdienst

Interessante links

Jodendom

Gemaakt door het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, de overkoepelende organisatie van Joodse Gemeenten in Nederland. Hier vind je actualiteiten, de joodse gemeenschappen in Nederland, maar ook praktische informatie onder FAQ.

Christendom

Informatieve website over het christendom. Er wordt onder andere ingegaan op de geschiedenis van het christendom, de kerk, christelijke feestdagen en de symboliek binnen het christendom. Je vindt er ook veel links naar andere pagina's.

Bijbel online

Deze site is heel handig als je wat meer wilt weten over de Bijbel, aangezien er verschillende vertalingen worden aangeboden. Zo kun je meteen zien wat de moeilijkheden zijn wanneer het op vertalen aankomt.

Islam

De islamitische maatschappij is de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest. Maar wat is de islam nu eigenlijk? Deze site is geschreven door en voor moslims, wat een interessante invalshoek geeft. Sluit dit aan bij wat jij al weet over de Islam? Zo nee, hoe zou dat dan kunnen? Dan is het leuk om meer informatie te zoeken in academische titels over het Islamitische geloof

Koran online

Op deze site kun je online de koran lezen, in het Nederlands maar ook in het Arabisch. Het is helaas niet mogelijk om vertalingen met elkaar te vergelijken, en je moet je dus wel bedenken dat dit één van de mogelijke interpretaties is van het oorspronkelijke Arabisch. Wat heel leuk is, is dat op deze site ook een aantal recitaties staan. De koran wordt namelijk veel vaker voorgedragen, zodat mensen er naar kunnen luisteren.

Hindoeïsme

Het Hindoeïsme is voor de meeste van ons een onbekende religie. Hier krijg je meer informatie over wat het Hindoeïsme nou eigenlijk is, krijg je meer te weten over de taal en kan je zelfs een complete woordenlijst vinden.

Boeddhisme

Weer een makkelijke pagina om iets te weten te komen over een relige/levensbeschouwing waar je waarschijnlijk nog niet zoveel van af weet.

Stichting oude Groninger kerken

Op deze website vind je de nodige informatie over kerken in de provincie Groningen. Bovendien worden op deze site ook tips voor profielwerkstukken gegeven.

Religion Factor

Voor wie écht wat dieper in wilt gaan op hoe religie en de maatschappij met elkaar samen (kunnen) hangen. Geschreven door universitaire experts, dus een uitdaging, maar ook heel interessant.

Adams Appel

Hier vind je interessante filmpjes over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen. Wetenschappelijk onderzoek wordt uitgelegd en zo toegankelijk gemaakt voor een groter publiek.  Er zijn in het archief een aantal filmpjes te vinden over geloof en godsdienst. Misschien kan je hiermee inspiratie opdoen voor een leuk onderwerp voor je profielwerkstuk.

Bijvoorbeeld:

- Wetenschap en het einde

- Geloof

- Het geloof in God is een waandenkbeeld

- Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen

- De grootste hit aller tijden is Psalm 23

- De apostel Paulus was een geheim agent van het Romeinse Rijk

- Het Kerstverhaal is echt gebeurd

Laatst gewijzigd:03 januari 2018 16:57