Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukAlfasteunpuntCKV/Kunst

Interessante links

Cultuurwijzer

Site van de Stichting Digitaal Erfgoed Nederland, waarop geprobeerd wordt de informatie van monumenten, musea, bibliotheken, archeologische instellingen en archieven te koppelen. Zo krijg je een uitgebreide database waarin vanalles te vinden is. Je kunt in de geavanceerde zoekmachine zoeken naar verhalen, objecten en informatie over instellingen. Ook is er een uitgebreide agenda van culturele activiteiten in Nederland.

Kunstkijker

Wat is kunst en hoe kijk je naar kunst? Op de site 'Kunstkijker' kun je de kunstgeschiedenis bestuderen vanaf de oude Grieken tot en met heden. Je vindt er een overzicht van de gehele kunstgeschiedenis, met de 'blikopener' leer je hoe je een kunstwerk kunt bekijken en ook kun je een online cursus kunstkijken doen. Tevens vind je er een uitgebreide woordenlijst en een zoekmachine waarmee je kunt zoeken naar een stroming, een kunstenaar of een kunstwerk.

Database van films

De International Movie Database (IMDB) is een heel handige site waar je van bijna alle films uit de hele wereld allerlei informatie kunt vinden: de cast, een samenvatting, regisseur enzovoorts. Ook kan je per acteur of filmmaker informatie opvragen, zijn er allerlei foto's te vinden en is er een top 250 van de beste films aller tijden.

Laatst gewijzigd:03 januari 2018 16:49