Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukAlfasteunpuntReligie en ConflictScholierenproject Religie & Conflict

Symposium Religie en Conflict

'Ik was zo'n radicale jongen waar IS op loert' - Celal Altuntas

Als je de termen ‘religie’ en ‘conflict’ hoort, waar denk je dan aan? Grote kans dat woorden als ‘fundamentalisme’, 'extremisme', ‘IS’ en 'Boko Haram' je te binnen schieten. Veel conflicten in de wereld lijken religieus van aard te zijn. Maar wat betekent dit eigenlijk? Betekent dit dan dat religie inherent gewelddadig is? Op woensdag 4 november 2015 beantwoorden we deze en andere vragen tijdens het vwo-scholierensymposium ‘Religie en Conflict. Leidt geloof tot strijd?’. Tijdens dit symposium wordt de rol van religie bij maatschappelijke spanningen en conflicten onderzocht. Een van de sprekers is Celal Altuntas, ex-radicaal en PKK-strijder. Zijn college biedt je een unieke kans om het thema 'religie en conflict' vanuit een compleet ander perspectief te zien. Nieuwsgierig geworden?

Celal Altuntas
Celal Altuntas

Celal Altuntas

Celal is geboren in Turkije. Hier werd hij, mede door zijn opvoeding en omgeving, radicaal moslim en PKK-strijder (de Koerdische Arbeiderspartij). Toen hij 20 was vluchtte hij naar Nederland. Hier zet hij zich in als maatschappelijk werker. Hij heeft twee boeken geschreven, was te gast bij Eva Jinek en verscheen met een artikel in Trouw. Tijdens een eerdere lezing bleek al dat Celal een geweldige spreker is, die veel mensen weet te boeien door vanuit zijn eigen ervaringen te vertellen over maatschappelijke en culturele problemen. Vanwege zijn achtergrond zal hij tijdens het symposium zeker weer verrassen door het onderwerp 'Religie en Conflict' vanuit zijn perspectief te bekijken. Kortom, een lezing van een gerenommeerde, interessante man, die je niet mag missen!

Er is ook een lesbrief beschikbaar over Celal. Hiermee kun je je voorbereiden op de collegetour

Logo Religie en Conflict
Logo Religie en Conflict

Waarom doen?

Ben jij geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je je er verder in verdiepen? Of wil je graag kennismaken met de studie Religiewetenschappen aan de RUG? Wil je je vraag stellen aan Celal Altuntas? Geef je dan nu op! Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 11:36