Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukAlfasteunpunt

Marie Lokeprijs 2016

Voor het beste profielwerkstuk Cultuur & Maatschappij

De Marie Lokeprijs wordt sinds 2006 door het Alfasteunpunt uitgereikt aan de leerling met het beste profielwerkstuk Cultuur & Maatschappij. Alle leerlingen uit 5 havo en 6 vwo kunnen hun C&M-profielwerkstuk inzenden. Aan de eerste prijs is, naast eeuwige roem, ook een geldbedrag van 200 euro gekoppeld. En de tweede, derde en de publieksprijswinnaars gaan ook niet met lege handen naar huis!

De winnaars van 2015
De winnaars van 2015

Jury

In de vakkundige jury voor de profielwerkstukprijs zitten twee docenten van middelbare scholen en twee docenten van de universiteit. De jury let op de originaliteit van het onderwerp, de inhoudelijke kwaliteiten en de kwaliteit van de presentatievorm.

Procedure

Uit alle inzendingen worden vijf werkstukken genomineerd voor de Marie Lokeprijs. Op de dag van de prijsuitreiking (24 maart 2016!) krijgen deze genomineerden de mogelijkheid om hun werkstuk te presenteren. Samen met de genomineerden voor de Gamma- en Bètasteunpuntprijzen strijd je ook voor de publieksprijs. Genoeg profielwerkstukprijzen te winnen dus!

De winnaars!

Uit alle inzendingen zijn 5 genomineerden geselecteerd.

Wie was Marie Loke?

Marie Elise Loke (1870-1916) was onderwijzeres op een gymnasium, studeerde daarna Engels en Frans, promoveerde in 1906 als eerste Nederlander in het buitenland (Toulouse) en werd later de eerste vrouwelijke lector in Nederland, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staat ze bekend om haar goede vertalingen en was ze zeer geïnteresseerd in toneel. Een bijzonder veelzijdige alfavrouw dus! Bekijk ook wat NRC Boeken over haar schreef.

In het kort

  • Alle Havo 5- en vwo 6-leerlingen konden hun profielwerkstuk opsturen tot uiterlijk 1 maart 2016.
  • Donderdag 24 maart 2016 is de profielwerkstukprijsuitreiking in de Marie Lokezaal op de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.
  • De jury kiest het beste profielwerkstukprijs, maar er is ook een publieksprijs.
  • Vragen? Mail dan naar alfasteunpunt@rug.nl
Laatst gewijzigd:10 september 2018 15:59