Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieStudieondersteuning

Studieondersteuning

De Scholierenacademie en de Steunpunten van de RUG organiseren jaarlijks meerdere evenementen waarbij je huidige opleiding centraal staan. Hierbij wordt hulp geboden bij het halen van je eindexamens of het maken van profielwerkstukken en andere praktische opdrachten.

Hulp bij profielwerkstukken

De steunpunten zijn voor scholieren dé toegangspoort tot de RUG en geven ondersteuning bij het schrijven van profielwerkstukken. Er zijn drie steunpunten: het Alfasteunpunt, het Bètasteunpunt en het Gammasteunpunt. Samen omvatten ze alle profielen op de middelbare school. Heb je vragen over Cultuur & Maatschappij? Ga dan naar het Alfasteunpunt! Wil je iets weten over Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek? Stel je vraag dan aan het Bètasteunpunt! Heb je hulp nodig op het gebied van Economie en Maatschappij? Neem dan contact op met het Gammasteunpunt.

Ben jij erg trots op je profielwerkstuk en wil je dit met iedereen delen? Stuur je profielwerkstuk dan in voor een van de profielwerkstukprijzen. Voor elk steunpunt rijkt de RUG één prijs uit.

Examentraining

In samenwerking met Lyceo biedt de RUG examentraining aan.

Scholieren
Scholieren
Laatst gewijzigd:25 oktober 2017 10:41