Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassenWebklassen op interessegebied

Sociologie

Altijd al willen weten wat een socioloog nu echt bezighoudt en wat je leert tijdens de opleiding sociologie in Groningen? Dan is het zeker een aanrader om mee te doen aan deze webklas sociologie! Je maakt kennis met verschillende onderwerpen die tijdens je studie aan bod komen. Tijdens deze webklas zal je opdrachten maken over onder andere geluk, sociale druk, Project X in Haren, de sociale media, sociale dilemma’s en sociale netwerken. Ook zul je kennis maken met het bystander-effect, de self-fulfilling prophecy, het Hawthorne effect en het uitvoeren van goed onderzoek. Je krijgt tijdens de webklas extra informatie over de studie, de vakken en de docenten. Je krijgt aan de hand van een presentatie een virtuele rondleiding over de faculteit. Daarnaast lees je wat afgestudeerden doen na hun studie sociologie in Groningen. Ook maak je kennis met de studievereniging.

The spreading of disorder
The spreading of disorder

Meer weten?

Sociologie in Groningen is veelzijdig en tijdens je studie zul je veel kennis en ervaring opdoen in verschillende interessegebieden. De webklas is opgedeeld in vier weken waarin je elke week kennis maakt met een ander onderwerp. Over dit onderwerp krijg je allereerst informatie. Dit kan een (deel van een) college, een documentaire, krantenartikel of iets anders zijn. Vervolgens moet je over dit onderwerp een aantal opdrachten maken. Deze opdrachten lever je in waarna ze beoordeeld worden. Het is de bedoeling dat je tijdens deze opdrachten zelf informatie opzoekt, kennis opdoet en je mening geeft.

Inschrijven

De inschrijving voor de najaarsronde is gesloten. Vanaf 1 februari kun je je weer inschrijven voor de voorjaarsronde.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde .

Laatst gewijzigd:24 oktober 2018 12:25
printView this page in: English