Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassenWebklassen op interessegebied

Midden-Oostenstudies

Begin 2011 brak een opstand uit tegen de Syrische president Bashar al-Assad. Deze opstand mondde al snel uit in een verwoestende burgeroorlog, met honderdduizenden doden tot gevolg. De Islamitische Staat wist een groot deel van het land te veroveren, de Verenigde Staten en Rusland besloten in te grijpen en Europa kreeg te maken met veel vluchtelingen uit het gebied, én met terreuraanslagen. Hoe is het conflict in Syrië eigenlijk ontstaan? Wat is de achtergrond van de Islamitische Staat en hoe kunnen we het succes van deze groepering begrijpen? In deze webklas proberen we dit conflict en in het bijzonder de rol van de Islamitische Staat beter te begrijpen. Dit doen we aan de hand van een aantal thema’s die bij Midden-Oostenstudies belangrijk zijn, zoals geschiedenis, politiek, cultuur en religie.

Syrië
Syrië

Meer weten?

Deze cursus geeft een goed beeld van wat je bij de opleiding Midden-Oostenstudies kunt verwachten. Je krijgt een idee van verschillende thema’s die bij Midden-Oostenstudies belangrijk zijn. Je leest teksten uit handboeken, volgt een (online) hoorcollege en schrijft zelf een kort artikel. Natuurlijk zijn de oorlog in Syrië en extremisme maar een beperkt onderdeel van Midden- Oostenstudies. Bij deze opleiding krijg je bijvoorbeeld ook college over jodendom en islam, Israël, de ‘Arabische Lente’ en films en literatuur uit het Midden-Oosten. Daarnaast leer je bij Midden- Oostenstudies een taal: Arabisch of Hebreeuws. Hiervoor kan je tijdens de bachelor een half jaar in het buitenland studeren, in Marokko, Egypte of Israël.

Inschrijven

De inschrijving voor de najaarsronde is gesloten. Vanaf 1 februari kun je je weer inschrijven voor de voorjaarsronde.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde .

Laatst gewijzigd:24 oktober 2018 12:25
printView this page in: English