Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassenWebklassen op interessegebied

Europese Talen en Culturen

In deze webklas maak je kennis met alle drie profielen in 3 korte online hoorcolleges (week 1 tot en met 3). Je leest bij elk hoorcollege een begeleidende tekst, maakt een samenvatting van elk hoorcollege en beantwoordt enkele vragen. In de laatste week van de webklas schrijf je een kort essay over één van de hoorcolleges aan de hand van een vooraf verstrekte stelling.

Europese Talen en Culturen
Europese Talen en Culturen

Meer weten?

De opleiding Europese talen en culturen combineert het leren van een moderne taal (Engels, Duits, Frans, Spaans, Zweeds, Russisch of Italiaans) met een specifieke blik op Europese geschiedenis en actualiteit. Zo kun je kiezen voor het profiel Cultuur en Literatuur waarbij je je verdiept in de Europese ontwikkelingen in de kunsten, in de literatuur, in de muziek en in film. Binnen het profiel Taal en Maatschappij leer je hoe standaardtalen, bepaalde uitspraken en dialecten in Europa zijn ontstaan en – nog steeds – veranderen. Binnen het profiel Politiek en Maatschappij ga je dieper in op de politieke en sociale vraagstukken die Europa hebben gekenmerkt en ook nu nog actueel zijn.

Inschrijven

De inschrijving voor de najaarsronde is gesloten. Vanaf 1 februari kun je je weer inschrijven voor de voorjaarsronde.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde .

Laatst gewijzigd:24 oktober 2018 12:25
printView this page in: English