Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstukNederlands

Interessante links

Onze Taal

Site van het genootschap 'Onze Taal'; een vereniging voor taalliefhebbers. Op deze site vind je actueel taalnieuws, maar ook achtergrondinformatie en een overzicht van de artikelen die zijn verschenen in het tijdschrift 'Onze Taal'. Ook kun je de Taaladviesdienst inschakelen bij brandende vragen op het gebied van taal!

Digitale bibliotheek voor Nederlandse Letteren

Een database van de Nederlandse taal en literatuur. Op de site vind je een overzicht van Nederlandstalige auteurs van de middeleeuwen tot de 20e eeuw met hun werken, biografieën en relevante sites. Naast letterkundige informatie kun je op deze website ook informatie over de Nederlandse taal vinden. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op taalverwerving, de geschiedenis van de taal en dialecten.

Streektaal.net

Interessante website over streektalen in Nederland. Naast achtergrondinformatie over onder andere het Fries, het Limburgs en het Nedersaksisch, vind je er geluidsfragmenten en teksten in de diverse talen. Daarnaast wordt er ingegaan op dialectvergelijking en bovendien vind je er een overzicht van interessante bronnen.

Stichting Nederlands

Deze website zal je zeker van pas komen als je geïnteresseerd bent op de invloed van het Engels op de Nederlandse taal. Je vindt er een alternatieve woordenlijst en heel handige krantenknipsels over de "vervuiling" van de Nederlandse taal met Engelse woorden!  

Meertens Instituut

Op deze site vind je zeer uiteenlopende informatie op het gebied van de Nederlandse taal en cultuur. Je kunt er vinden waar je naam vandaan komt, wat een apotheker vroeger zoal in de kast had staan en je kunt er van alles vinden over Nederlandse folklore, feestdagen, bedevaartsplaatsen en volksverhalen.

Laatst gewijzigd:24 oktober 2018 12:47