Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieActiviteitenCiné Premières

2012

Op 1 november 2012 kwam een grote, diverse groep scholieren uit heel Noord Nederland voor de scholierenmiddag van het Frans Film Festival. Unifocus van de RUG maakte er het volgende filmpje over.

Ciné Premières is een Frans filmfestival dat elk jaar in Groningen en andere steden gehouden wordt.

Het programma zag er in 2012 als volgt uit:

tijd onderdeel
13.30-14.15 uur

College 1: Kun je het ook zonder ondertitels?

Audrey Rousse-Malpat, docente taalverwerving Frans plaatst je voor een uitdaging. Aan de hand van een filmfragment uit Intouchables duiken we de Franse taal en cultuur in. In dit college gaan we van verstaan, naar begrijpen en zelf praten. En Français naturellement! Wat denk je, kun jij het ook zonder ondertitels?

14.15-14.30 uur Korte film uit het festival
14.30-15.00 uur

pauze

15.00-15.15 uur

Studenten vertellen over hun studie

Romaanse Talen en Culturen (RTC) en Kunst, Cultuur en Media (KCM)

15.15-16.00 uur

College 2: L'enfant d'en haut, een beeld van jeugdcriminaliteit

Prof. dr. René Veenstra, socioloog én filmkenner, is onder andere gespecialiseerd in jeugdcriminaliteit. Hij vertelt over dit fenomeen en leidt daarmee de film in die je aansluitend kunt bekijken. Verandert dit jouw blik op Simon en zijn zus?

17.00 uur

L'enfant d'en haut, film uit het festival in Forum Images

De 12 jarige Simon en zijn zus Louise wonen samen in een grauwe flat in een Zwitsers wintersportplaatsje. Het is een hard bestaan waarin Simon overeind blijft door te stelen. Een indringend portret van een rauwe wereld achter luxe skivakanties.

Kijk hier voor een voorproefje naar de trailer van de L'enfant d'en haut

De colleges en de film worden aangeboden door de Rijksuniversiteit en Forum Images, deelname is dus gratis!

Franse films ook voor jou: Ciné Premières!

Denk niet dat Franse films saai en moeilijk zijn, want er worden in Frankrijk per jaar zo'n 200 films gemaakt. Daar zit ook voor jou wat bij! Op het Franse filmfestival kun zelf zien hoeveel grappige, spannende, romantische en mooie films er in Frankrijk gemaakt worden. Vers voor jou uit de Franse bioscopen geplukt. En het bijzondere is dat je de meeste van deze films alleen maar op het festival kunt zien. Bij sommige films wordt ook een inleiding gegeven, zodat je er nog meer van kunt genieten.

Ieder jaar presenteren ForumImages en het Institut Français Groningen van de Rijksuniversiteit Groningen tijdens het Franse filmfestival Ciné Premières een middag voor scholieren.

Laatst gewijzigd:01 november 2017 12:47