OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Webklassen Nieuwsbrief Scholierenacademie juni 2014

Je hebt het afgelopen jaar deelgenomen aan een webklas van de Rijksuniversiteit Groningen en daarbij aangegeven dat je onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van een aantal geselecteerde activiteiten van de Scholierenacademie. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen (misschien omdat je al een studie gekozen hebt!), meld je dan af via de link onderaan dit bericht.

Junior Honours College 2014

Het is last minute, maar je kan je nu nog inschrijven voor het Junior Honours College 2014. Speciaal voor getalenteerde 5 en 6 vwo leerlingen uit heel Nederland organiseren wij deze zomerschool. Het is een uniek programma en vindt plaats van 23 t/m 27 juni op de Rijksuniversiteit Groningen. De inschrijving sluit dus al snel!

Programma
Deelname aan het Junior Honours College is een unieke kans om kennis te maken met de universiteit, het Honours College en het University College. Het diverse programma draagt bij aan het verbreden en het ontwikkelen van (persoonlijke en wetenschappelijke) vaardigheden. Zo zal er bijvoorbeeld een bezoekje worden gebracht aan de Groninger Snijzaal en wordt er een rechtzaak besproken en nagespeeld in de 'Zittingszaal' van de oude Groninger rechtbank. Het programma voor deze zomer is nog niet helemaal af, maar de verslagen van vorig jaar en van 2012 geven een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Aanmelden
Het Junior Honours College is bedoeld voor scholieren die breed geïnteresseerd en zeer gemotiveerd zijn. Om in aanmerking te komen voor het Junior Honours College wordt gebruik gemaakt van een selectieprocedure. De inschrijving sluit op maandag 8 juni of bij 50 aanmeldingen. Aanmelden kan hier...

"De week was bijzonder leerzaam. Of ik de universiteit op een manier te zien heb gekregen die niet veel mensen hebben gezien? Jazeker." - Jordi Pijl (deelnemer Junior Honours College 2013)

Junior Honours College 2013

Webklassen nieuwe schooljaar

Het afgelopen voorjaar hebben wij meer dan vijfentwintig webklassen aangeboden. Voor het schooljaar 2014-2015 organiseren twee nieuwe webklassenrondes. We zullen dan meer dan 30 verschillende webklassen aanbieden, voor bijna alle bacheloropleidingen van onze universiteit. Inschrijven voor webklassenronde 1 is mogelijk tussen 3 en 31 oktober 2014. Deze webklassenronde zal plaatsvinden van 10 november t/m 7 december. Inschrijven voor webklassenronde 2 is mogelijk tussen 2 en 29 maart 2015. De webklassen zullen starten op 2 maart en eindigen op 29 maart 2015.

De webklassen worden georganiseerd voor leerlingen in 5 en 6 vwo, maar staan ook open voor andere geïnteresseerden. Wil je nog een keer meedoen? Of heb je een klasgenootje die hulp kan gebruiken bij zijn of haar studiekeuze? Via deze Nieuwsbrief en via onze website houden we je op de hoogte, zodat je de deadlines niet hoeft te missen.

Laatst gewijzigd:05 juni 2014 10:19