OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie oktober 2014

Hou jij je al bezig met wat je later wil gaan studeren? De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen helpt je graag op weg in de wirwar van wetenschappelijke studies. Een aantal activiteiten die jou misschien wel interesseren:

Wiskunde met Ionica Smeets

Op vrijdag 14 november neemt Ionica Smeets je mee in de wereld van de wiskundige vraagstukken tijdens een scholierencollege. Smeets is een bekende wetenschapper en is vaak te horen en te zien op radio en TV. Ook publiceerde ze al meerdere boeken en heeft ze een vaste rubriek in de Volkskrant. Ben jij een echte wiskunde-fan? Dan mag je dit college niet missen! Meld je aan

Ionica Smeets

Franse Film Scholierenmiddag

Op vrijdag 31 oktober vindt de Franse Film Scholierenmiddag plaats. Een interessante en ontspannende middag waarop je allereerst twee colleges volgt, als inleiding op de exclusieve voorpremière van de film Mommy, die we vervolgens kijken. Bekijk de trailer en geef je op.

Open dag

Welke studie sluit het best aan bij jouw interesses en toekomstplannen? In welke stad zie je jezelf wel minstens vier jaar wonen? En op wat voor soort banen bereidt de opleiding voor? De Open dag van de RUG helpt je een eind op weg. Op vrijdag 7 november stelt de RUG haar deuren weer speciaal voor jou open.

Webklassen

Je kunt je nog inschrijven voor de ronde webklassen die op 10 november van start gaat. Hoewel de webklassen van Geneeskunde en Bedrijfskunde al vol zitten, is er nog volop keus. Wat dacht je van Technische Planologie, Informatiekunde of Communicatie- en Informatiewetenschappen? Bekijk het webklassenaanbod en schrijf je in om kennis te maken met een wetenschappelijke studie van jouw keuze.

Schrijf je nu in voor een webklas!

Tot gauw bij een van onze activiteiten.

Hartelijke groeten,
Het team van de Scholierenacademie