Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie november 2014

Hou jij je al bezig met wat je later wil gaan studeren? Of ben je op zoek naar activiteiten die jouw leerlingen helpen een keuze te maken? De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen helpt je graag op weg in de wirwar van wetenschappelijke studies. In deze nieuwsbrief hebben we het over Scholierencolleges - laagdrempelige colleges van wetenschappers voor scholieren. We kondigen onze eerste Duitse filmmiddag en een Geschiedenis en Filosofie symposium aan. Ten slotte geven we informatie over onze hulp bij profielwerkstukken en de webklassen. Er zit voor iedereen wat bij!

Scholierencolleges

De komende tijd zijn er verschillende scholierencolleges. Op 21 november hebben we twee experts op het gebied van Human Resource Management & Technische bedrijfskunde. Op 28 november geeft Ionica Smeets een college over wiskunde. (Let op! Deze stond gepland voor 14 november maar is verplaatst).

Duitse Film Scholierenmiddag

Na de Franse Film Scholierenmiddag staat 12 december alweer de Duits Film Scholierenmiddag op de planning. Je volgt deze middag een college en kijkt daarna de film ‘Oh Boy’ in het Groninger Forum. Bekijk de trailer en geef je op.

Oh Boy
Oh Boy

Filosofiesymposium

Zoals elk jaar organiseren we in samenwerking met het Alfasteunpunt het Filosofiesymposium voor examenklassen. Het examenonderwerp ‘vrije wil’ wordt tijdens dit symposium uitgebreid behandeld. Wil jij je op deze manier voorbereiden voor je examen? Schrijf je dan snel in.

Geschiedenissymposium

16 januari vindt het eerste Geschiedenissymposium plaats. De onderwerpen sluiten aan op de nieuwe examenonderwerpen geschiedenis. Je volgt twee plenaire colleges en kan daarnaast twee van de zes aangeboden workshops volgen. Lijkt je dat wat? Schrijf je dan snel in!

Fokke & Sukke
Fokke & Sukke

Gamma Masterclass

Het Gammasteunpunt is op zoek naar excellente scholieren die zich gedurende twee dagen willen verdiepen in een maatschappelijk thema. Is dit wat voor jou? Stuur dan voor 1 december je motivatiebrief in. Wie weet ben jij één van de 24 scholieren die gekozen wordt om deel te nemen.

Webklassen

De webklasronde van november is van start gegaan met maar liefst 1000 deelnemers! Lijkt het jou leuk om ook mee te doen aan een webklas? 23 januari start de inschrijving voor de webklasronde van maart.

Profielwerkstukken

Begin jij binnenkort aan je profielwerkstuk? Wat dacht je ervan om onderzoek te doen naar lactosevrije melkproducten of biogas? Onze steunpunten bieden vaak nieuwe profielstukonderwerpen aan op de site, kijk hier voor alfa onderwerpen, hier voor bèta onderwerpen, en hier voor gamma onderwerpen.

Profielwerkstukkenwedstrijd
Profielwerkstukkenwedstrijd

Tot gauw bij een van onze activiteiten.

Hartelijke groeten,

Het team van de Scholierenacademie

Laatst gewijzigd:27 oktober 2016 13:13