Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie mei 2014

Scholierenmiddag

Dit jaar bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar! Daarom organiseren we veel activiteiten voor scholen en scholieren. 23 mei organiseren we een scholierenmiddag speciaal voor eerste en tweede klassen van het middelbaar onderwijs. Het programma staat die middag helemaal in het teken van de 'Gift for Infinity' met o.a. een gastcollege van Ronald Stolk en sporten op het broerplein met Olympisch kampioen Mark Tuitert! Opgave of meer informatie? Dat kan door voor 16 mei een mailtje naar ons te sturen (ovv '23 mei').

Micro- en Macrokosmos

Op 3 juni nemen prof. Lubbert Dijkhuizen en prof. Peter Barthel een groot publiek mee op een spectaculaire reis door ruimte en tijd. Deze internationaal bekende geleerden gaan vertellen over het allerkleinste en het allergrootste. Een dubbelcollege geschikt voor scholieren uit de derde, vierde en vijfde klas. Er is veel plek, maar we verwachten ook veel belangstelling. Prof. Barthel doet zelf een aankondiging, of kijk hier voor meer informatie...

Professoren Dijkhuizen en Barthel
Professoren Dijkhuizen en Barthel

Wiskunde met Ionica Smeets

Ionica Smeets, wie kent haar niet? Ze is wiskundige en wetenschapsjournalist en weet toegankelijk te vertellen over allerlei wiskundige onderwerpen. 13 juni geeft ze bij ons op de RUG een scholierencollege voor de klassen vier en vijf van havo en vwo. Bij dit college gaat ze het publiek meenemen naar een prachtige wereld van wiskundige vraagstukken.

Ionica Smeets ©Stefan Witte
Ionica Smeets ©Stefan Witte

Junior Honours College

De inschrijvingen voor de zomercursus van het Junior Honours College zijn geopend! Deze cursus wordt speciaal georganiseerd voor getalenteerde leerlingen uit 5 en 6 vwo uit heel Nederland. Het is een unieke kans om kennis te maken met de universiteit. We verwachten veel aanmeldingen, dus wees er snel bij.

Wubbo Ockelsprijs

Ook dit jaar zijn wij een van de organiserende partijen van de Wubbo Ockelsprijs. Alle scholen in Noord-Nederland dingen mee naar een geldprijs van maar liefst € 10.000, maar daarvoor moeten ze zich wel opgeven. Lees meer op de speciale website.

Wubbo Ockels gaf in september een verassingscollege aan meer dan 100 jonge scholieren.
Wubbo Ockels gaf in september een verassingscollege aan meer dan 100 jonge scholieren.
Laatst gewijzigd:27 oktober 2016 13:11