OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie maart 2015

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert een filmmiddag over radicalisering. Wil je beter leren formuleren, speechen en debatteren? Dan is The Great Debate wat voor jou! Voor decanen en leraren hebben we een aanbod van het University College.

Filmmiddag radicalisering

Na de Franse en Duitse filmmiddag organiseren we 10 april 2015 een filmmiddag over Islam en radicalisering. Je krijgt deze middag twee korte colleges en gaat daarna kijken naar de film Omar van regisseur Hany Abu-Assad. Schrijf je snel in, want er is beperkt plek. De aanmelding staat open voor zowel scholieren als voor schoolklassen.

Omar, bakker in Palestina.

The Great Debate

Heb jij altijd al willen leren speechen, goed en gestructureerd formuleren en debatteren? Of ben jij al jaren bezig met debatteren, maar wil je nét een paar stappen verder gaan en een andere debatvorm leren? Dan is The Great Debate wat voor jou! The Great Debate is een traject van vier trainingen en twee wedstrijddagen waarin ervaren, jonge debatleiders jou alles leren over debatteren op hoog niveau. De aanmelding is nog open.

University College Groningen

University College Groningen biedt een bachelor aan in Liberal Arts and Sciences. Het is een kleinschalig,intensief programma volledig in het Engels. Het richt zich opbelangrijke thema's van onze tijd: Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Ben je een schooldecaan, leraar of een andere vertegenwoordiger van het middelbaar onderwijs? Wil je meer weten over het programma, faciliteiten en mogelijkheden tot bezoek, kijk voor meer informatie op University College.

We hopen je gauw te zien bij een van onze activiteiten!

Hartelijke groeten,
Het team van de Scholierenacademie