OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie maart 2014

Gift for Infinity - RUG medewerker voor de klas

Dit jaar bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar! Daarom geven medewerkers van de RUG gastcolleges over hun eigen vakgebied. Dit doen ze op verschillende middelbare- en basisscholen in heel Nederland. Is uw school nog op zoek naar iemand die een gastcollege kan geven in periode april tot en met juni? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar de scholierenacademie.

For Infinity

Science LinX en het Universiteitsmuseum presenteren 400 jaar wetenschap in de expositie For Infinity. In Der Aa-Kerk toont For Infinity het heden en verleden van de wetenschapsgebieden healthy Ageing, Sustainable Society en Energy, met historische en moderne Interactieve opstellingen. Van 14 april tot en met 27 juni zijn klassen van middelbare scholen welkom voor een scholierenbezoek aan deze tentoonstelling.

Gastcollege 'Gift for Infinity'

Intensieve kennismaking met een studie

'Eén dag student' is een intensieve één- of tweedaagse kennismaking met een opleiding. Je kruipt een dag in de huid van een student. En dat betekent hoorcolleges volgen; meedoen aan onderzoekspractica of werkcolleges; kennismaken met studenten en docenten; en misschien ook wel even ruiken aan het studentenleven. In maart en april zijn er mogelijkheden om een dag proef te studeren. Kijk hier voor meer informatie

University College

Komend collegejaar begint onze univsersiteit met een University College. Dit college biedt een intensieve vorm van onderwijs gericht op scholieren die zich breed en internationaal willen ontwikkelen. Als 'voorproefje' bieden we 'Taster days' en een informatieavond voor ouders. Meer informatie is te vinden op de website van het University College Groningen

Scholieren Dubbelcollege

Er komt weer een scholieren dubbelcollege aan! Dit keer wordt dit college gegeven door prof. dr. Peter Barthel en prof. dr. Lubbert Dijkhuizen. Zij gaan vertellen over 'tot de macht tien' oftewel: x10.

Prof. dr. Peter Barthel en prof. dr. Lubbert Dijkhuizen

Kinderuniversiteit

Dit voorjaar vindt er een speciale editie plaats van de Kinderuniversiteit in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken. Op 2 juni geeft dr. Justin Kroeger een college voor de groepen 6 tot en met 8 over kerken en kunst, en vertelt hij bijzondere verhalen over de kerken in Groningen. Wat is hier zo speciaal aan? Als voorbereiding op het college mogen alle deelnemende klassen een kerk in de buurt van de school bezoeken! Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

DNA-experience

De tentoonstelling '400 jaar wetenschap' wordt 9 april op een wel heel bijzondere manier geopend: ruim 400 basisschoolkinderen zullen op de Vismarkt in Groningen delend DNA nabootsen. Ter voorbereiding krijgen de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen een gastles over wat DNA is en hoe het precies werkt. Lijkt het u leuk om met uw school deel te nemen? Meld u dan nu aan.

Toptoets

De Scholierenacademie doet dit jaar voor het eerst mee met een aan de Toptoets, een uitdagende kennis- en denkwedstrijd voor de schoolverlaters van de basisschool. Deze toets wordt georganiseerd door de Stichting Cognitief Talent. Bij het programma dat aan onze universiteit wordt aangeboden, zit een bezoek aan de Lustrum-Expositie inbegrepen. Kijk op deze site voor meer informatie, of om slimme basisschoolleerlingen aan te melden.

Laatst gewijzigd:27 oktober 2016 13:06