OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie juni 2014

Junior Honours College 2014

Let op: de inschrijving sluit snel! Het Junior Honours College is een zomerschool en vindt plaats van 23 t/m 27 juni op de Rijksuniversiteit Groningen. Dit unieke programma wordt speciaal georganiseerd voor getalenteerde leerlingen uit 5 en 6 vwo uit heel Nederland.

Programma
Deelname aan het Junior Honours College is een unieke kans om kennis te maken met de universiteit, het Honours College en het University College. Het diverse programma draagt bij aan het verbreden en het ontwikkelen van (persoonlijke en wetenschappelijke) vaardigheden. Zo zal er bijvoorbeeld een bezoekje worden gebracht aan de Groninger Snijzaal en wordt er een rechtzaak besproken en nagespeeld in de 'Zittingszaal' van de oude Groninger rechtbank. Het programma voor deze zomer is nog niet helemaal af, maar de verslagen van vorig jaar en van 2012 geven een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Aanmelden
Het Junior Honours College is bedoeld voor scholieren die breed geïnteresseerd en zeer gemotiveerd zijn. Om in aanmerking te komen voor het Junior Honours College wordt gebruik gemaakt van een selectieprocedure. De inschrijvingen sluiten op maandag 8 juni of bij 50 aanmeldingen. We verwachten veel aanmeldingen, dus wees er snel bij. Wie weet mogen wij jou in juni verwelkomen op onze universiteit!

"De week was bijzonder leerzaam. Of ik de universiteit op een manier te zien heb gekregen die niet veel mensen hebben gezien? Jazeker." - Jordi Pijl (deelnemer Junior Honours College 2013)

Junior Honours College 2013

Micro- en Macrokosmos

Vanavond nemen prof. Lubbert Dijkhuizen en prof. Peter Barthel een groot publiek mee op een spectaculaire reis door ruimte en tijd. Deze internationaal bekende geleerden gaan vertellen over het allerkleinste en het allergrootste. Een dubbelcollege geschikt voor scholieren uit de derde, vierde en vijfde klas. Er zijn nog plekken beschikbaar! Het is mogelijk om vanavond binnen te lopen in de Grote Aula van het Academiegebouw (Broerstraat 5). Het college vindt vanavond plaats van 20.00 tot 21.30 uur. Prof. Barthel doet zelf een aankondiging, of kijk hier voor meer informatie...

Professoren Dijkhuizen en Barthel

Wiskunde met Ionica Smeets gaat niet door

Ionica Smeets, wie kent haar niet? Ze is wiskundige en wetenschapsjournalist en weet toegankelijk te vertellen over allerlei wiskundige onderwerpen. Er stond een fantastische lezing op onze planning maar helaas kan deze niet doorgaan vanwege gebrek aan deelname. Scholeren waren erg belangstellend en enthousiast, maar de datum bleek bijzonder slecht te vallen. Niet getreurd, Ionica heeft aangegeven dat ze haar scholierencollege graag op een ander moment wil geven. Houd onze website in de gaten zodat je de nieuwe datum niet hoeft te missen.

Ionica Smeets ©Stefan Witte
Laatst gewijzigd:20 juni 2016 15:29