OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie april 2015

Deze maand kun je een kijkje komen nemen bij de Rijksuniversiteit Groningen tijdens de open dag. Ben jij een getalenteerde en gemotiveerde scholier en wil je een voorproefje krijgen op het Honours College? Lees dan meer over het Junior Honours College! Verder staan deze maand ook het Geschiedeniscongres en de schooldecanendag op het programma.

Open dag RUG

Op zaterdag 11 april 2015 organiseert de RUG een open dag. Je kan dan maximaal drie studies bezoeken en er zijn ook presentaties over kamerhuur, het verschil tussen HBO en WO en het studentenleven. Daarnaast kan je een studiekeuzeworkshop volgen en een stadswandeling maken. Let op: aanmelding is verplicht!
Open dag van de RUG

Geschiedeniscongres

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis of klassieke talen? Dan is CMRS Conference iets voor jou! Het CMRS congres gaat over 'dealing with novelty', oftewel hoe kunnen we omgaan met nieuwe ontwikkelingen? En hoe deden ze dat tientallen of honderden jaren geleden? De RUG biedt getalenteerde en geïnteresseerde scholieren de kans om het CMRS Conference bij te wonen.

De Wiskundejongens

"Wat te bieden bij een veiling? In welke hoek moet een keeper duiken en in welke hoek moet de strafschopnemer schieten? Wat te stelen bij een inbraak?" Twee studenten econometrie komen graag naar klassen 5 en 6 vwo om al deze vragen en het praktische nut van wiskunde te bespreken. Een gastles van onze Wiskundejongens is gratis. Als docent een aanvraag doen? Kijk op onze website voor meer informatie en het aanmeldformulier.

We hopen je gauw te zien bij een van onze activiteiten!

We have a winner!

Op 27 maart reikten de steunpunten van de RUG prijzen uit voor de beste Alfa-, Bèta- en Gammaprofielwerkstukken. De prijs voor beste alfaprofielwerkstuk werd in de wacht gesleept door Jasmijn Kooijman met haar documentaire 'Zij die blijven' . De bètaprijs ging naar Aron van Harten met zijn werkstuk 'Tackling shuffling sequences' . Romie Klievink en Daphne Dams bleken met hun project 'Vriendschap: een illusie?' de gelukkige winnaars van de gammaprijs. Lees hier meer over de profielwerkstukprijzen, de genomineerden en de winnaars!
Winnaars profielwerkstukprijzen 2015

Junior Honours College 2015

Het Junior Honours College is een zomerschool speciaal georganiseerd voor getalenteerde leerlingen uit 5 en 6 vwo uit heel Nederland. Dit unieke programma is bedoeld om kennis te maken met de universiteit en voor verbreding en ontwikkeling van vaardigheden. Van een bezoekje aan de snijzaal tot observatorium, van UB tot het University College. Lijkt het je leuk om aan het Junior Honours College van 2015 mee te doen? De inschrijving staat open van 15 mei tot 10 juni.

Schooldecanendag

Op donderdag 23 april biedt de Rijksuniversiteit Groningen opnieuw een schooldecanendag aan. Op het programma staan onder andere de ‘decentrale selectie’, een minicollege door dr. Christian Zuidema, een bezoek aan ‘topopleiding’ Archeologie en een kijkje achter de schermen bij een studentenvereniging. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van de RUG.

Hartelijke groeten,
Het team van de Scholierenacademie