OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Extra nieuwsbrief Scholierenacademie

Junior Honours College

De Scholierenacademie nodigt getalenteerde leerlingen uit 5 en 6 vwo van harte uit om zich op te geven voor het Junior Honours College. Tot zaterdag 8 juni kunnen zij zich hiervoor opgeven. Scholieren die worden toegelaten mogen dan in de week van 24 t/m 28 juni 2013 deelnemen aan deze spectaculaire zomercursus. Het programma bevat onder meer een bezoek aan de Universiteitsbibliotheek, het Observatorium (sterrenwacht) en aan de Groninger Snijzaal. Deelnemers krijgen college van internationaal gerespecteerde wetenschappers en topdocenten van de RUG.

Deelname is gratis. Belangstellende scholieren, die net dat stapje meer willen en kunnen doen vinden hier meer informatie...

Testimonial Junior Honours College

Deze week ontvingen onderstaande brief, die Lisanne Braams, een van de deelnemers van vorig jaar, aan haar decaan stuurde. Daar zijn we best trots op en met haar toestemming publiceren wij de brief hier.

Beste meneer De Boer,

Vorig jaar heb ik in juni aan het Junior Honours College meegedaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit is een junior-variant van het Honours College. Dat is een extra verbredende en verdiepende studie voor getalenteerde studenten, naast je reguliere studie aan de RUG.
Ik heb deze week als heel leuk en leerzaam beschouwd en ik hoop dat dit jaar meer leerlingen van onze school zich aanmelden voor het Junior Honours college. Ik heb in die week bij bijna alle faculteiten op de RUG gekeken. W
e zaten standaard in het Academiegebouw, maar we hebben alle dependances gezien van de universiteit, inclusief het UMCG waar we onder andere in de snijzaal zijn geweest. Ook hebben de topwetenschappers in hun vakgebied presentaties en uitleg gegeven over hun lopende onderzoeken waardoor je een goed beeld krijgt wat er per faculteit aan onderzoek gedaan wordt, en wat er uiteindelijk met zo'n onderzoek gebeurt. Heel regelmatig zie ik de onderzoeken op tv weer terugkomen bij programma's als Labyrinth etc. Ook heb ik de presentaties van afstudeerprojecten van het Honours College bijgewoond, waardoor je een goed idee krijgt waar je uiteindelijk naar toe werkt.
De zomercursus Junior Honours College is van 24 t/m 28 juni, en de inschrijving sluit op 8 juni. Ik heb vorig jaar vrij gekregen om die week bij te wonen.
Voor de inschrijving moet een motivatiebrief geschreven worden, en men gaat ervan uit dat de leerling gemiddeld een 8 staat op zijn rapport. Ik stond toen niet een 8 (maar iets daar in de buurt) en ik heb toch een motivatiebrief geschreven. Op basis daarvan ben ik aangenomen.
Het is echt een hele leuke zomercursus en een unieke kans om te proeven aan het studeren in Groningen en aan alle wetenschapsgebieden.

Met vriendelijke groet,
Lisanne Braams, leerling uit 6 vwo

Lees hier hoe andere leerlingen het Junior Honours College hebben ervaren.

De deelnemers aan het Junior Honours College 2012
Laatst gewijzigd:30 mei 2013 14:18