Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie april 2014

Lustrumactiviteiten

Dit jaar bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar! Daarom geven medewerkers van de RUG gastcolleges over hun eigen vakgebied. Daarnaast organiseren we colleges, lezingen en is er een prachtige tentoonstelling. Dit voorjaar bieden we iedereen de kans om de Rijksuniversiteit Groningen goed te leren kennen. Voor alle scholieren en docenten is er dus veel te beleven. Kijk op onze site, op onze lustrum site, of op facebook voor meer informatie.

Micro- en Macrokosmos

Op 3 juni nemen prof. Lubbert Dijkhuizen en prof. Peter Barthel een groot publiek mee op een spectaculaire reis door ruimte en tijd. Deze internationaal bekende geleerden gaan vertellen over het allerkleinste en het allergrootste. Een dubbelcollege geschikt voor scholieren uit de vierde klas en hoger. Er is veel plek, maar we verwachten ook veel belangstelling. Prof. Barthel doet zelf een aankondiging, of kijk hier voor meer informatie...

Professoren Dijkhuizen en Barthel
Professoren Dijkhuizen en Barthel

University College

Komend collegejaar begint onze universiteit met een University College. Dit college biedt een intensieve vorm van onderwijs gericht op scholieren die zich breed en internationaal willen ontwikkelen. Als 'voorproefje' bieden we 'Taster days' en een informatieavond voor ouders. Meer informatie is te vinden op de website van het University College Groningen

Wubbo Ockelsprijs

Ook dit jaar zijn wij een van de organiserende partijen van de Wubbo Ockelsprijs. Alle scholen in Noord-Nederland dingen mee naar een geldprijs van maar liefst € 10.000, maar daarvoor moeten ze zich wel opgeven. Lees meer op de speciale website.

Wubbo Ockels gaf in september een verassingscollege aan meer dan 100 jonge scholieren.
Wubbo Ockels gaf in september een verassingscollege aan meer dan 100 jonge scholieren.

Kindercollege

Op 12 mei organiseren we met het Groninger Forum een kindercollege voor leerlingen van de basisschool die uitdaging zoeken. Sprekers zijn Prof. Louwrens Hacquebord en Faiza Oulahsen, zij vertellen op 12 mei wat er zo mooi is aan de Noordpool en wat er (nu nog) te zien is. Louwrens Hacquebord is hoogleraar Arctische en Antarctische studiën aan de Rijksuniversiteit Groningen; Faiza Oulahsen is actievoerder bij Greenpeace. Vorig jaar werd ze in Rusland vastgehouden nadat ze met het schip de Arctic Sunrise actievoerde in het Noordpoolgebied tegen olieboringen.

Kinderuniversiteit

Dit voorjaar organiseren we daarnaast, samen met de Stichting Oude Groninger Kerken, een heel bijzondere editie van de Kinderuniversiteit. Op 2 juni geeft dr. Justin Kroesen een college voor de groepen 6 tot en met 8 over kerken en kunst. Hij vertelt bijzondere verhalen over de kerken in Groningen. Wat is hier zo speciaal aan? Als voorbereiding op het college mogen alle deelnemende klassen een kerk in de buurt van de school bezoeken!

Er valt veel te ontdekken in en rond oude kerken.
Er valt veel te ontdekken in en rond oude kerken.
Laatst gewijzigd:27 oktober 2016 12:58